Menü

Hozzászólás 0

2019.09.06. Verőce

Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Verőce
Dátum: 2019.09.06. - 2019.09.08.

Elérhetőségek:
Magyar Természetjáró Szövetség
https://www.termeszetjarofesztival.hu/

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között, három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várjuk a természetbe vágyókat.

Természetjáró fesztivál

Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban - Kiírás

A fesztivál központi helyszíneként 2019-ben is a Verőce és Kismaros között elhelyezkedő, Csattogó-völgyi Üdülőházak területét rendezzük be. Itt informálódhattok legkönnyebben a túrákról, itt találjátok majd a legtöbb „nemtúra” programot, az elégetett kalóriák pótlására is itt lesz lehetőségetek és nem utolsó sorban szálláshelyet bérelhettek a völgyben. Rengeteg kiépített sátorhely és faházas elhelyezés segíti a többnapos fesztiválozást. A környékbeli szállások listáját pedig megtaláljátok a honlapunkon. Foglaljatok szállást most, hogy biztos helyetek legyen a 3 napra!

 

 

Nappal túra - Este buli

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. Szeptember 6. és 8. között három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várjuk a természetbe vágyókat.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrákmellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

 

Napi programok

A Zebegény – Nagymaros – Kismaros – Verőce – Királyrét – Katalinpuszta térségében zajló vezetett gyalogos, kerékpáros és kenutúrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvény bejárások közül választhatnak a fesztiválra érkezők. Az érdeklődők részt vehetnek többek között gyógynövénytúrán vagy vezetett nordic walking túrán s idén először kipróbálhatják a SUP-ot, az állva evezést.

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, zöld civil szervezetek, de lesz filmvetítés, fotókiállítás, délutánonként pedig a természetjáráshoz kötődő motivációs előadásokat hallgathatnak meg a Verőcére kilátogatók. A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedő, csillagászati bemutató mellett a helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség közül választhatnak kedvükre valót.

 

Koncertek

A jó hangulatról péntek este a Vegas Show Band és a Blahalouisiana gondoskodnak, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a táncolni vágyók a Péterfy Bori & Love Band muzsikájára rophatják.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetségmellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, illetve kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

Verőce, Csattogó-völgy

Természetjáró fesztivál a Dunakanyarban - Nevezés

A fesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A túrákon való részvétel 500, illetve 1000 Ft-ba kerül. A programokat 14 éven aluliak ingyen látogathatják.

 

Jelentkezés

Helyszín: Verőce
Dátum: 2019.09.06.

Elérhetőségek:
Magyar Természetjáró Szövetség
https://www.termeszetjarofesztival.hu/

Olvass többet a témáról: SUP, Verőce, börzsöny, Királyrét, gyalogtúra, kerékpártúra, kenutúra, nordic-walking, tematikus túra

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda
°C 2 / 12 7 / 13 6 / 12 4 / 10
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 14.0 18.7 9.0 10.1

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.