Menü

2007.03.08.     Hozzászólás 0

Old Spice Expedition

5 hónapos extrém túra Afrikában

Hét vakmerő férfi különleges vállalkozásra adja a fejét! Az Afrikai kontinenst teljes hosszában átszelő kalandtúrának vágnak neki vízi- és szárazföldi szakaszokon, helyenként emberi, máshol gépi erővel hajtott járműveken, illetve gyalog, futva.


A délen lévő Fokvárosból (Cape Town) indulnak és úticéljuk az északon lévő Alexandria. Ehhez 13 500 km-t kell megtenniük, ami hozzávetlőlegesen 2224 km kajakozásból, 300 km futásból, 8000 km kerékpározásból, 150 km quad, canyoning, illetve rafting és egyéb túrákból áll.

Mindeközben érintik a Zambezi-folyót, az 5895 méter magas Kilimanjaro-t és az 5199 méteres Kenya mountain-t.

Az egyes nemzeti parkokon keresztül a nagyvadak elkerülése végett kamionnal utazik a nemzetközi csapat - magyar, orosz, szlovák, szovén, cseh, horvát és ukrán.

A csapat vezetője Hídvégi-Üstös Pál (túlélési és navigációs specialista), s egyben ő az ötletgazda is. A csapat célja a fizikai és érzelmi tűrőképesség határainak próbatétele, illetve a saját tulajdonságok megismerése. A résztvevők mindegyike aktív sportoló (rafting, hegymászás, hegyikárékpár, stb.) és nem először vesznek részt nagy fizikai terhelést jelentő túrán.

A március 10-én induló Old Spice Expedition azon  legendás felfedezők útvonalát követi, akik egykor kizárólag a természetes közlekedési módok közül választhattak.

- Mozgásvilág.hu -