Menü

2010.07.20.     Hozzászólás 1

Görhoki télen - nyáron

Görkorcsolya + korong, és már meg is van egy új, király sportág.

Mi is az a görhoki?

Görkorcsolya + korong, és már meg is van egy új, király sportág. A pálya természetesen nem jég, hanem műanyag borítású, de egyébként a görhokit hasonló szabályok szerint játsszák, mint a jéghokit. Kell 8 mezőnyjátékos és 2 kapus, ebből 1 kapus és 5 mezőnyjátékos van egyszerre a „jégen”.

 

80893-gorhoki01.jpg

 

Mivel nagyon gyors és intenzív játék, az 5 játékosból álló úgynevezett sorok általában 45 másodpercenként váltják egymást. A játék célja a görhokinál is az, hogy a korongot az ellenfél kapujába juttassuk, lehetőleg többször mint az ellenfél. A játékosok egy ütő segítségével irányítják a korongot.

 

80893-gorhoki02.jpg

 

Mit NEM lehet a játékban?

A test bármely részével irányítani a korongot tilos. Érvényes gólt csak az ütővel lehet szerezni, valamint akkor, ha a korong bármely testrészről a kapuba pattan. A szándékos rúgó vagy dobó mozdulat nem érvényes.

Szórakoztató játék akár kölök, akár érett felnőtt, vagy sportos nyugdíjas vagy.

Az első szabvány szerint épített görhoki pálya Szombathelyen nyílt az OMK udvarán. A pályát a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub üzemelteti és tartja karban. 

 

80893-gorhoki03.jpg

 

Görhoki Budapesten

A fővárosban is lehet görhokizni, ugyanis megnyílt Budapest első műanyag borítású, fedett görhoki pályája. A nyári hónapokban (május 1. és szeptember 30. között) műanyagpályás görhoki lehetőség a Marczibányi Sportcentrumban. Bővebb infóért és a nevezésért kattints ide: http://www.marczibanyi.hu/cms/gorhoki-gorkorcsolya/

Olvass többet a témáról: görhoki, csapatsport, görkorcsolya