Menü

2008.03.19.     Hozzászólás 0

www.futasijaszat.hu

Megkezdődik a futásíjász szezon...

Március 29-én megkezdődik a futásíjász 2008. évi versenyszezonja Tápiószentmártonon. A verseny érdekessége, hogy ezúttal nem csak futásíjász verseny lesz a helyszínen, hanem a Magyar Íjász Szövetség mind az öt szakága (a futásíjászaton kívül a pálya-, a terep-, a 3D és a történelmi íjászat) képviselteti magát.

A versenyek egyidőben, 11 órás kezdettel kerülnek megrendezésre, az együttes versenyzői létszámot 500 körülire várják a verseny rendezői. Minden ekkor megrendezett verseny minősítő (azaz a legfontosabb hazai versenyek egyike), így a színvonalra várhatóan nem lesz panasz. Fontos tudni, hogy a helyszínen kiváltható lesz az éves és a napi versenyengedély is, és elvégezhető lesz a hozzá szükséges orvosi vizsgálat is.

A helyszín a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark, ahol hétvégente több ezer látogató fordul meg, és amely a gyógyító hatású Attila-dombbal és teljeskörű infrastruktúrával várja a látogatókat és versenyzőket egyaránt.

A futásíjász versenyeken egy versenyzői motivációt és nézői látványosságot fokozó újítást vezetünk be: Az eddigiektől eltérően, amikor minden kategória futamát külön rendeztük meg, (de legalábbis egy kategória versenyzői együtt versenyeztek), mostantól abszolút átlageredménytől függően csoportosítjuk a versenyzőket, így különböző kategóriájú, de hasonló átlagteljesítményű versenyzők fognak egy futamban futni, és egymással várhatóan még az eddigieknél is nagyobb csatát fognak vívni. A futambeosztást mostantól színes rajtszámokkal is láthatóvá tesszük: Minden versenyző rajtszámának alapszíne meghatározza azt, hogy ő mennyire jó futamban jogosult indulni.