Menü

2008.07.10.     Hozzászólás 0

A futásíjászat legjelentősebb hazai képviselői

Ismerkedjünk meg egy kicsit részletesebben a futásíjászokkal, kik várhatók és kiknek a távolmaradását sajnáljuk Tiszaújvárosban az Elit Kupán.

 

Baltringer Viktor: Az egyik legrégebbi versenyző, Székely Árpáddal nagyjából egyszerre kezdett versenyezni. Mostanában egyéb elfoglaltságai miatt csak ritkán tud részt venni versenyeken, de ennek ellenére állóképessége a legjobbak közé emeli. Ha a lövészet is jól sikerül, akkor esélyes jó eredmény elérésére az Elit Kupán is.

 

Borbás Nándor: Jelenleg részleges izomszakadása távol a versenyzéstől, a legeredményesebb versenyző. 2003-ban indult először futásíjász versenyen, 2003. június és 2006. augusztus között nem talált hazai versenyen legyőzőre. Az eddig megrendezett két futásíjász Európa Kupán mindkét alkalommal diadalmaskodott (2004. Berlin, 2005. Apeldoorn)


Bősze Júlia: A legtapasztaltabb női versenyző, 2002. óta versenyez, összesen eddig már 29 futásíjász versenyen állt rajthoz. 2002-ben Bleckedében (2. hely), 2003-ban Visegrádon (3. hely) nemzetközi versenyen, 2004-ben Berlinben, 2005-ben Apeldoornban (Hollandia) Európa Kupán vett részt. Évek óta aktív részese a futásíjászat szakmai életének, megalakulása óta tagja a Futásíjász Szakmai Bizottságnak.

 

Csille Lajos: Bár gerincbántalmai akadályozták a felkészülését, mégis vállalta a megmérettetését az Elit Kupán. 2006-ban ő törte meg Borbás Nándor három éve tartó veretlenségi sorozatát, a 2006-os magyarországi nemhivatalos Európa Kupa győztese. Pályaíjász szakágban is versenyez, a tóátlövés végrehajtója.

 

Kosznovszki István: 2007-ben indult először futásíjász versenyen, azóta a versenyek állandó résztvevője. Eredményei a legjobbak közé emelték már az első futamokon. Hatalmas tehetség futásban, és az íjászat is jól megy neki. Az Elit Kupa legesélyesebb versenyzője. 2008-tól a Futásíjász Szakmai Bizottság tagja.

 

Pasztuhov Dániel: 2002. óta versenyez, a nemzetközi versenyek és Európa Kupák rendszeres résztvevője, legjobb eredménye 2005-ből van (4. hely), hazai versenyeken rendszeresen dobogós helyezett volt. A Magyar Íjász Szövetség Futásíjász Szakmai Bizottságának elnöke.

 

Székely Árpád: a legeslegrutinosabb versenyző, a magyarországi futásíjászat megalapítója, az összes hivatalos nemzetközi versenyen részt vett eddig, legjobb eredménye 2002-ből származik, amikor is megnyerte a nemzetközi versenyt. Már visszavonult, csak ennek a versenynek a kedvéért tért vissza a versenyzéshez. Valószínűleg utoljára láthatjuk versenyezni.

 

Vánky Sebastian: A Magyar Íjász Szövetség elnöke, aktív futásíjász, 2004. óta versenyez. Sokáig biztos volt indulása, azonban az üzleti ügyek külföldre szólították, így a versenyen nem tud rajthoz állni.


Vass Ferenc: Az egyik legrutinosabb futásíjász versenyző, rutinja, kitartása, hite, elkötelezettsége, futó- és íjászteljesítménye a legjobbak közé emeli. Az Elit Kupa mezőnyjének második legesélyesebb versenyzője. Az Európa Kupákon rendszeresen döntős volt.

dr. Zilahy András: Régi és kiváló versenyző, a legkiválóbb három egyike. Állóképességére jó példa, hogy a 2004-es berlini Európa Kupán mind irányzékos, mind irányzék nélküli versenyszámban rajthoz állt, és végigcsinálta az összes futamot a döntőig mindkét ágban. Fogorvos, külföldi útja miatt sajnos az Elit Kupán nem tud részt venni.

 

Olvass többet a témáról: futásíjászat