Menü

Hozzászólás 0

2017.04.30. Mór

4. Ezerjó Félmaraton

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Térkép Betöltése...

Helyszín: Mór
Dátum: 2017.04.30. - 2017.04.30.

Elérhetőségek:
Mór Városi Önkormányzat, Mór Város Sportjáért Közalapítvány
http://ezerjofelmaraton.hu/

4. Ezerjó Félmaraton - Kiírás

 

Távok:
- Borospince táv              5 km
- Borospince táv              10 km
- Maratoni táv                  21 km

Mindhárom táv Mór központjában, a Polgármesteri Hivatal előtti úton fog indulni és a parkon keresztül ugyanazon a téren ér véget.

Az utak felülete változó: fű, kavics, bitumen, homok mind előfordulhatnak.

A szakaszok néhány része egyenetlen és esetenként sáros lehet, és előfordulhat, hogy a futóknak pocsolyákkal teli részen kell áthaladniuk. Lehetőség szerint útbaigazítók fognak állni a legfontosabb pontoknál vagy megfelelő jelek fogják segíteni az útbaigazítást.

Kérjük, ne feledkezzetek meg arról, hogy a szakaszok burkolt és burkolatlan utakból állnak.

Forrás: www.ezerjofelmaraton.wordpress.com

A nevezetességek bemutatása mellett az útvonalak kialakításánál arra is törekedtünk, hogy a kezdõ futóktól kezdve a gyakorlott futókig mindenki találjon számára megfelelő útvonalat. Ennek eredményképpen alakultak ki a lenti 3 szakaszok.

Az 5 km borospince távot röviden úgy foglalhatjuk össze, hogy ez a laza szakasz, az egész táv Móron belül lesz, elhanyagolhatónak mondható emelkedésekkel. Ez a táv tökéletes azok részére, akik minimális felkészüléssel szeretnének résztvenni a futáson. Ennek ellenére az 5 km-es szakaszon is várunk olyan jelentkezőket is, akik erre a távra edzenek komolyan és akár 20 perc alatti időket érnek el. Bármi is legyen a cél, a legfontosabb az, hogy neki álljunk és csináljuk végig.

A 10 km-es borospince távon a futók a pincéken kívül a szőlőskertek környékét is megismerhetik. Mindannyian tudjuk, hogy a szőlők általában a domboldalokon vannak és ennek köszönhetően ezen a szakaszon már emelkedőkkel is találkozhatunk, miközben a szőlőskertek mellett futunk el, amelyek között megtalálhatjuk az ezerjó szőlőt is. Az emelkedő után ismét ereszkedő útvonalon folytathatjuk a futást, ugyanazon a részen, ahol az 5 km-es táv is lesz.

A várig tartó félmaratoni táv nem csak a hosszát tekintve a legnagyobb kihívást jelentő szakasz. Ezt az útvonalat hosszú emelkedők, esetenként meredek szakaszok jellemzik, ezért nem valószínű, hogy valaki ezen a távon fogja futni a legjobb idejét, kivéve, akinek ez lesz az első. Ezen távot választó futóknak a szőlőhegyek tetejéről gyönyörű kilátásban lesz részük. Az útvonal felénél a futók elérik a csókakői várat, ahol frissítőpont is lesz. Az út második fele nagyrészt ereszkedő, az utolsó 5 km itt is megegyezik az 5 km-es szakaszával. Aki szeretné, az utolsó kilométereken akár meg is kóstolhatja az Ezerjót fröccs formájában.

Rajtcsomag átvétel:
- az előnevezett futók előre át tudják venni: még csütörtökön 08:00-tól 16:00-ig a Móri Polgármesteri Hivatalban, valamint pénteken 08:00-tól 13:00-ig.
- akik a futás napján tudják csak átvenni a rajtcsomagokat, ők 07:00-tõl 09:15-ig tudják azokat megkapni a Radnóti Miklós Általános Iskolában.

Csomagmegőrzés, tisztálkodás: az iskolában lesz öltöző, csomagmegőrző és a futás után zuhanyozási lehetőség is. A futás után zuhanyozni a Petőfi Sándor Általános Iskolában is lehet majd 10:00-tõl 14:00 óráig, ami a Radnótitól kb. 5 percre található. Mindkét iskolát a jelöltük a térképen.

Ebéd: Akik a futás után ebédelni szeretnének, számukra az ARA Étterem nyújt kedvezményes menüt 1050 Forintért. A menü: húsleves és frissensült vegyes körettel.

4. Ezerjó Félmaraton - Nevezés

                         Rajt                   Online előnevezési díjak

5 km                 10:10                  1500 Ft
10 km               10:15                  2000 Ft
21 km               10:00                  3000 Ft (Runcard 2500 Ft)


Helyszíni nevezés:
a Radnóti M. Ált. Iskolájában lehet majd, reggel 06:45-tõl 09:00-ig. Érdemes korán nevezni, mert a helyszíni nevezőink részére csak korlátozott számban tudunk befutóérmeket biztosítani!

Jelentkezés

Helyszín: Mór
Dátum: 2017.04.30.

Elérhetőségek:
Mór Városi Önkormányzat, Mór Város Sportjáért Közalapítvány
http://ezerjofelmaraton.hu/

Olvass többet a témáról: terepfutóverseny

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda
°C 15 / 27 16 / 28 18 / 28 18 / 29
mm 0.0 0.0 0.0 0.0
km/h 7.6 10.1 13.3 14.8

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.