Menü

2007.03.26.     Hozzászólás 0

Kutyás frisbee

A szabadidős sporttevékenységek üdítőleg hatnak a testre és a lélekre egyaránt. S mivel úgy tartják, hogy a kutyáknak is van lelkük, ezért a fenti állítás rájuk is igaz. A frisbee-zés kiváló lehetőséget nyújt, hogy kutya és gazdája együtt élvezhessek a szabadidő óráit.


Városi kutyák számára jelentősen kevesebb lehetőség adódik a kiadós mozgásra, így a napi séták alkalmával kell a lehető legjobban kihasználniuk a szabad tér adta előnyöket. Ahogy a kutyának, úgy gazdijának is hasznosabb, ha a reggeli, a napközbeni vagy akár az esti kiruccanás aktív mozgással telik.

A legtöbb kutya kifulladásig képes a gazdi által eldobott tárgyat visszahozni. A frisbee egyik nagy előnye, hogy nem kell hozzá semmi, csak egy jó kedvű, mozgékony kutya és néhány kutyák számára gyártott korong. A különbség abban rejlik, hogy a kutyák számára ajánlott frisbee nem törik és nem okoz sérülést, textil jellegű anyagból van. Pesze a hagyományos fajtával is jókat lehet játszani, de akkor nagyobb gonddal kell legyünk kedvencünkre.

A játék lényege hasonló a bot-dobáláséhoz, de a frisbee vitathatatlan előnye, hogy egyenletes repülése jó lehetőséget biztosít a még levegőben való elkapáshoz. Erre általában a kutyák az élvezet növelése érdekében saját maguk is rájönnek.

A frisbee egyszerű elven működik, mégis sok formában lehet vele játszani. Gondoljunk akár a távolsági versenyre, vagy a freestyle típusú, akrobatikus mutatványokat felvonultató ágára. És akkor a kutyás frisbee-ről még nem is beszéltünk.

- Mozgásvilág.hu -