Menü

2005.07.11.     Hozzászólás 0

Gondold át!

A tested tökéletes formálásához nem csak az kell, hogy izmaidat összehangoltan mozgasd, hanem arra is szükség van, hogy tudatosan edz. Az izmok megszokott bemelegítése mellett a napi edzésed átgondolásával mozgásra kell hangolnod az agyadat is.


Munka után valószínűleg Te is sokszor futtában esel be kedvenc fitneszklubodba, hogy elcsípd az aerobik óra kezdetét vagy a találkozót az edéstársakkal. Ilyenkor a légzésed is szaporább, amely növeli az izomfeszültséget és a nyugtalanságot. Érdemes egy kicsit megállnod és néhány mély lélegzetet venned, amely felgyorsítja az oxigénáramlást az izmokba és a széndioxid távozását, megsokszorozza energiádat, ráadásul segít a tisztább gondolkodásban.
A megfelelő edzés nem a súlyoknak való nekifeszüléssel kezdődik. Mielőtt izmaidat beindítanád érdemes relaxálnod néhány percet az öltözőben. Ezalatt ráhangolódhatsz a zsírégetésre és izomépítésre, hogy fokozd a motívációdat, a kitartásodat. Készülődés közben pontról pontra gondold végig az előtted álló edzésed tervét! Ez növeli elszántságodat és segít az edzésidőd hatékony beosztásában.
Miután végigmentél fejben az edzésterven, szánj egy percet arra, hogy elképzeld magad edzés közben. Például, ahogy a jól bevált bicepszgyakorlatodat végzed, vagy amint a stepórán mozogsz. A tudatalattidat így egy edzés előtt próbának teszed ki, amely során a szívdobogásod felgyorsul, az izmaid összehúzódnak és szaporább lesz a légzésed. Mire a súlyzókhoz vagy az aerobikterembe érsz, a szíved és az izmaid már készen állnak a munkára.
Forrás: www.ifbb.hu