Menü

2007.08.21.     Hozzászólás 0

csiri-biri.hu

Csiri-Biri Gyermektorna

A 2004 óta működő Csiri-Biri Torna Magyarország első olyan egyedi mozgássorra épített torna foglalkozása, ahol évente több száz 1-3 év közötti gyereket mozgatnak meg játékosan, irányított formában.

A szervezők szeptembertől közel 40 helyszínen várják a mozogni és muzsikálni vágyó gyerkőcöket ország-szerte!!!

A Csiri-Biri Tornára olyan 1-3 év közötti gyerkőcöket várnak, akik nem tudnak egy helyben ülni, és szívesen fedezik fel a kúszás, mászás, pörgés, forgás, gurulás, futkározás, hintázás, lóbálás, háton zötyögés, vagyis a térben való mozgás örömét.

A programot 2004-ben állították össze, mindvégig szem előtt tartva azt, hogy a gyakorlatok végrehajtására dalokkal, mondókákkal vegyék rá a gyerkőcöket. A 2004 óta működő Csiri-Biri Torna Magyarország első olyan egyedi mozgássorra épített torna foglalkozása, ahol évente több száz 1-3 év közötti gyereket mozgatunk meg játékosan, irányított formában.

A negyven perces foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a nagymozgások , amiket dalok, mondókák segítségével, utánzó gyakorlatokkal hajtanak végre.

A különböző mozgásfejlesztő eszközök használatával a gyerekek kipróbálhatják a csőben mászást, az egyensúlyozó tölcsért, az érzékelő labdát, a trambulint, a billenő rácshintát, a libikókát és még sok más izgalmas mozgásfejlesztő eszközt.

A foglalkozások közkedvelt és elmaradhatatlan kelléke az ejtőernyő, melynek használatával a gyerekek közel kerülhetnek egymáshoz, közösen hajthatnak végre gyakorlatokat, valamint a szülők segítségével gurulhatnak, hintázhatnak benne.

Mivel a foglalkozásokon mindenfajta mozgást, gyakorlatot irányított formában mondókákra, dalokra végeznek, elsődleges cél az, hogy mind a gyermek, mind pedig az őt kísérő szülő úgy érezze, hogy tartalmasan, felszabadultan, jókedvűen töltötte el az időt. Az csak hab a tortán, hogy a gyermek mozgása, térérzékelése, szociális kapcsolatteremtő készsége eközben szinte észrevétlenül fejlődik…