Menü

2010.04.22.     Hozzászólás 0

Babás torna

A szülés után elkezdett babás torna tovább növeli a kapcsolatot anya és gyermeke között,emellett fizikai és mentális tréning is.

Szülés után a nők többsége annyira elzárkózik a külvilágtól, hogy akár depressziós is lehet. Ennek az elzárkózásnak a feloldására született meg a baba-mama torna ötlete.

A szülés után elkezdett babás torna részben tovább növeli a bensőséges kapcsolatot anya és gyermeke között, részben viszont mindkettőjük számára fizikai és mentális tréning is. Segít a szülés utáni regenerációban, a fizikai és a mentális kondíció visszaszerzésében, valamint pozitív hatással van a baba fejlődésére, mozgásérzékelésére és az idegrendszerének, értelmi képességeinek fejlődésére. Az órák egyszerűek, könnyedek és teljes mértékben a babák igényeihez van igazítva. Ha óra közben megéhezik vagy elfárad valamelyik baba, akkor a csoport közösen alkalmazkodik.

 

80670-1977242645_2b7ccfd713_o.jpg

 

Az első időben még a baba passzív mozgatásával, masszírozásával foglalkoztatják a babát, de a későbbiekben már önállóan is elkezdik utánozni az édesanyjukat, és maguk is jóga gyakorlatokat végeznek.

A babás torna tehát részben főként a baba passzív, majd aktív gyakorlatozásából, részben a mama testgyakorlataiból, légzőgyakorlataiból és relaxációs elemekből áll. Ezáltal hamar erősekké, hajlékonyakká, vidámakká válnak.

Természetes, hogy ha a babás torna a mama számára egyfajta hatékony regeneráció, akkor itt sem maradhat el a medencealapi izmok tornája, amivel visszaszerezhető a gáti rész vitalitása és megelőzhetők a különféle kismedencei betegségek.

 

80670-mother_baby_yoga.jpg

 

Különösebb öltözet nem szükséges, a baba és a mama is kényelmes, laza ruhában legyen.

Az óra látogatása nem pusztán a mozgás szempontjából fontos. Gyakran nagy barátságok köttetnek és az anyukák is hamarabb visszarázódnak a közösségekbe.

 

Tipp: Ha kedvet kapták kipróbálni próbáld ki a Griff Squash és Fitness Clubban.

 

 

 

Olvass többet a témáról: baba-mama torna, jóga