Szélmalom gyalogos és kerékpáros túra Hír

tisza-to-info.hu
2007/06/21
A Magyar Turizmus Zrt . a 2007. évet a Természetjárás Évének nyilvánította. Ennek alkalmából a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda egy 4 évszakot felölelő Eseménysorozatot indít.
Hirdetés

Februártól októberig összesen 8 alkalommal a Tisza-tavi régió területén kerékpáros, gyalogos és vízi teljesítmény- és nagyközönség túrák várják a kirándulni és túrázni vágyókat!

A résztvevők színes csuklópántokat és pecséteket gyűjthetnek, s ezekkel részt vehetnek egy játékban, mellyel az év végén értékes Tisza-tavi üdüléseket nyerhetnek.

A harmadik pecsétgyűjtő esemény a Tisza-tavi Természetjáró 8 próba keretében a Szélmalom gyalogos- és kerékpáros túra, ahol a résztvevők a kunhegyesi szélmalomtól kiindulva négy különböző távon és négy útvonalon barangolhatják be a környéket.  A rendezvény immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre. A túra során lehetőség van a szélmalom megtekintésére, amely új vitorlákkal és ép belső szerkezettel várja az érdeklődőket. A „Pikniktúra” érdekessége, hogy gyalog, kerékpárral, kerekes székkel, babakocsival is teljesíthető. A kerékpártúra során a legbátrabbak a Pusztakettősi Fogadóig gyalogolhatnak, kerekezhetnek, ahol vasúti kiállítás megtekintésére is lehetőség van.



A Szélmalom gyalogos és kerékpáros túra kiinduló pontja: Kunhegyesi Szélmalom 

Időpontja: 2007. június 24. vasárnap
Hirdetés