Nyár a hegyekben - Mostvierteli kalandozások

(x) - Támogatott tartalom
2012/06/27
Alsó-Ausztria változatos alpesi táját bemutató sorozatunk 2. részében Mostviertelbe csalogatjuk olvasóinkat.

 

A Mostviertel régió a túrázásra indító érzékek ébresztője Alsó-Ausztriában. A  Duna és az Ötscher közötti v irágzó vidékek és kivételes természeti élmények gyűjtőhelye. A nyugat szelíd, termékeny tája és a dél vadregényes alpesi hegyvidéke közötti elragadó ellentét változatos felfedezőutakra, hegyi kalandokra és vidám családi üdülésekre csábít.

Az alsó-ausztriai vendéglátók idén nyárra számos kedvező ajánlatot állítottak össze a Mostviertelbe érkező vendégeknek: mindenki megtalálja a számára megfelelő tevékenységet, legyen az sport, szórakozás és hegyi túrák. Itt az egész család jól érezheti magát!



82469-mvl40001.jpg

  Mostviertel természeti látványosságai

82469-Bergsteiger_Hochkar_mg_0896a_DV.jpg Hegy minden időre - Hochkar (fotó: ©weinfranz.at)

Hegy minden időre - Hochkar.  A Hochkar télen Alsó-Ausztria legnagyobb síterepe. Nyáron azonban a csodás, messzenyúló alpesi területeivel és a sűrű erdős völgyeivel az Alpok vonulatának legérintetlenebb turistaterepe. Mindenképp érdemes megnézni Mendlingtalban Közép-Európa utolsó fából ácsolt vízparti gyalogösvényét . A hegyre kétféleképpen juthatunk fel: vagy a Hochkar alpesi útvonalat (Hochkar-Alpenstraße) választjuk, amely egészen a 1491 méter magasan fekvő menedékházig visz fel, vagy a négyszemélyes ülőlifttel utazunk az 1770 méteren lévő Hochkar-Vorgipfelig. A turistaközpont a csodás Göstling­-ben található, ahol mind az olyan kültéri kalandokat, mint a raftingolást, és a Ybbstali fürdő révén a beltéri kényeztetést is megtalálhatják a vendégek.

Tippünk: 2012. augusztus 15-én siebenhütteni alpesi feszti­vál, 2012. augusztus 26-án Alm- & Hüttenroas Hochkar, 2012. szeptember 30-án kulturvándornap a hochreiti fennsíkon  



82469-Duerrenstein_img_2644a_DV.jpg A vadon hegye - Dürrenstein (fotó:  ©weinfranz.at )

A vadon hegye - Dürrenstein.   A Lunzer-tó körüli terület és az ettől délre, 1878 méter magasan fekvő Dürrenstein, Alsó-Ausztria legvadabb tájai közé tartozik. Úgy is mondhatnánk, hogy a Dürrenstein vadonja az érintetlenség csúcsa, ahol többek között megtalálható Közép-Európa legnagyobb őserdeje a Rothwald . (Belépés csak vezetővel engedélyezett!) A csúcsra leginkább Göttlingből elindulva a vadregényes Ybbstaler hüttén keresztül juthatunk fel, ahonnan még két óra gyalogút vár ránk a hegycsúcson lévő keresztig.

Tippünk: Lunz am See-i zenei fesztivál 2012 júliusában.  

 

82469--tscher.jpg A tekintély hegye - Ötscher (fotó:  ©weinfranz.at )

A tekintély hegye - Ötscher.  Az 1893 méter magasan fekvő Ötscher, oly mértékben és markánsan magaslik ki az Alpok vonulatából, hogy a 9. században betelepülő szlávok, tiszteletüket kifejezve Othzanak (Apahegynek) nevezték el. Lackenhofból, Alsó-Ausztria egyik leghíresebb síterepéről, egy ülőlifttel érhetjük el az 1410 méter magasan fekvő Ötscher menedékházat, innen még másfél órányi gyaloglás a csúcsig. A csodálatos túraútvonalon találhatóak a híres ötscheri szurdokok. Az Ötschergräbenen átvezető útvonalat Ausztria legszebb túraútvonalává választották.

Tippünk: 2012. június 16-17. között megrendezendő Ötscher-ultramaraton az Ötscher-vásár 2012. augusztus 5-én.  

 

82469-Hochbaerneck_6234_22_DV.jpg Az alpesi hegy - Hochb ä rneck (fotó:  ©weinfranz.at )

Az alpesi hegy - Hochbärneck.   Hochbärneck (954 m) St. Anton/Jeßnitznél található Alm­haus (alpesi kunyhó) nagyon sok túra kiindulópontja . Itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő túraútvonalat az alpesi területet keresztülszelő egészen kényelmes gyaloglástól komolyabb kihívást jelentő, egészen Ötscher tetejéig vezető túrákig. Az Almhaus (alpesi kunyhó) közelében található egy nagy játszótér a legki­sebbeknek, egy alpesi kert, egy csillagvizsgáló előzetes ótorony, amelyről az Ötscher csodás tájaiban gyönyörködhetünk.  

 

82469-Gemeindealpe.jpg A kilátóhegy - Gemeindealpe (fotó:  ©Robert Herbst )

A kilátóhegy - Gemeindealpe.  A látogatókat két ülőlift viszi fel Mitterbachból a Gemeinde­alpe 1626 méter magasan fekvő csúcsára, ahol 360 fokos körpanorámás kilátásban csodálhatjuk meg a fantasztikus hegyvidéket. A csúcs közelében található a Terzerhaus , egy kellemes menedékház, amely finom konyhával és ottalvási lehetőséggel várja a betérőket. A lejtmenetet a völgybe az úgynevezett Monsterrollerrel (vastagkerekű masszív roller) rövidíthetjük le. A szörnyrollerrel Mittelstationtól mintegy 5 kilométeres erdei úton száguldhatunk le egészen Mitterbachig.

Tippünk: Gipfelklaenge (Csúcsok hangjai) zenei fesztivál 2012. június 2-3-án  

 

82469-Tirolerkogel_wein9574_DV.jpg A családbarát hegy - Tirolerkogel (fotó:  ©weinfranz.at )

A családbarát hegy - Tirolerkogel.   Annaberg télen és nyáron is kifejezetten a családosoknak kínál nyaralási lehetőségeket. A túraútvonalak közkedveltek a családdal, kisgyermekkel érkezők között. Példa erre az 1377 méter magasan fekvő Tirolerkogel, amely nevét a tiroli favágóktól kapta. A közepes nehézségű másfél órás hegy­menetet ellensúlyozza a csodás kilátás Ötscherlandra, a kirándulás végén pedig megjutalmazhatjuk magunkat egy finom ebéddel vagy vacsorával az Annaberg-házban.

Tippünk: 2012. június 16-án nyári napforduló ünnepe Anna-Almon, 2012. július 22-én Anna-napi búcsú, 2012. augusztus 18-án haflingi lóvásár és kirakodóvásár Joachimsbergben, 2012. szeptember 2-án tirolerkogeli vásár



82469-Eibl_wf119469_DV.jpg A szánkózás hegye - Eibl (fotó:  ©weinfranz.at )

A szánkózás hegye - Eibl.  Türnitz hegyéről, az Eiblről villámgyorsan leszáguldhatunk. Az Eibl-Jet Alsó-Ausztria legmodernebb szánkópályája éles kanyarjaival, hullámaival, ugratóival gondoskodik arról, hogy lélegzetelállító élményben legyen részünk. Az Eiblen azonban kellemes kirándulni is , itt van például a vadromantikus Falkenschlucht , vagy vehetjük rögtön a hegycsúcs felé is az irányt, ahol egy modern, de minden igényt kielégítő hegyi étterem várja a bioételeket kedvelő turistákat.  

 

82469-Muckenkogel.jpg Az orchideák hegye - Muckenkogel (fotó:  ©weinfranz.at )

Az orchideák hegye - Muckenkogel.  Lilienfeld középkori kolostorától ülőlifttel juthatunk fel az 1248 méter magas, a több szempontból is figyelemre méltó Muckenkogelre. Itt rendezte meg Mathias Zdarsky 1905-ben az első alpesi műlesiklás versenyt. Még többet megtudhatunk a Zdarsky-símúzeumban, vagy kirándulhatunk Zdarsky-útvonalon, amely a Muckenkogel sok túraútvonalának egyike. A kirándulást megszépítik az útközben található pihenőhelyek ( Klosteralm ), a fantasztikus növényzet, hiszen ez Közép-Európa leggazdagabb orchideatermő vidéke.



82469-Gippel_Goeller_kb3j6878a_DV.jpg Az ikerhegyek - Gippel és Göller (fotó:  ©weinfranz.at )

Az ikerhegyek - Gippel és Göller.   A Gippel (1669 m) és a Göller (1766 m) a St. Aegyd/Neuwalde fő hegyei, a legtöbb erdővel rendelkező terület egész Ausztriában. A vegyes- és a szálas erdői mellett ebben a régió­ban található a Lahnsattler Urwald, amely egyike az utolsó ősfás erdőterületek Ausztriában. A két csúcs között nagy kirándulásokat lehet tenni, ahol magas alpesi útszakaszok, fantasztikus kilátások, idilli legelők (Gippelalm és Niederalm) és meghitt kiserdők váltogatják egymást.

 

Mostviertel négy élménygazdag napba sűrítve

Kezdje a nyaralását Göstling an der Ybbs-nél, ahol - a parasztgazdaságtól a négycsillagos szállodáig - mindenkit igényének megfelelő szállás vár. Az első napon kiránduljon a Mendlintal élményvilágába , és fejezze be napját az ybbstali Solebad meleg vizében.

A második nap mottója a vadromantika. A napját felejthetetlenné teszi az ötschergräbeni kirán­dulás és egy utazás a mariazelli vasúton. A Göstlingbe tartó visszaútra ajánljuk, hogy láto­gasson el Kartause Gamingbe, ahol sörkóstoláson vehet részt.

A harmadik napon raftingolás közben ismerheti meg a Salzach vizének vad erejét. És, ha az időjárás megfelelő, akkor kihagyhatatlan egy strandolással egybekötött fürdőzés a Lunzer See-nél.

A negyedik napon a hochkari hegyi kirándulásé a főszerep. Hogy maradjon idő a csodálatos kilátásban gyönyörködni, és a Hochkar barlangot is kényelmesen megnézhessük, turánkat az Alpenstraße-n keresztül tervezhetjük, ahol a négyüléses felvonók is besegítenek, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. A Mostviertler Alpokban töltött napokra a Wilden Wunder Card-ot ajánljuk figyelmébe, amely több mint 40 kirándulóhelyhez és programhoz biztosít ingyenes vagy kedvezményes belépést.

 

Mostviertel csomagajánlataiért: Klikk ide vagy a képre!

82469-rafting.jpg

Interaktív online túratervező program, kattints a képre túráid tervezéséhez!





Nyaralás az alsó-ausztriai hegyekben brosúra rendelés ITT ! 



 

 

További információ és felvilágosítás: www.also-ausztria.info informacio@noe.co.at