Kétéltű Keen szandál kalandvágyó hölgyeknek Hír

CicaBetty - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/05/23
Sokoldalúan használható, korszerű női túra- és vízisportszandál.
Hirdetés

 

A korábbi Keen Shasta WP női túracipő tesztelésekor kialakult pozitív élményekkel telve indultam kipróbálni a kistestvért, a Keen Venice női sportszandált.

 



 

Talp

A szandálban a Budai hegyekbe sétáltam fel, aszfalton és terepen az erdőben. A szandál talpának kialakításából ítélve - amely elterülő, széles, a talajjal nagy felületen érintkező és rajzolatában kellően bordázott - már ránézésre is nagy bizalmat szavaztam. A talp közepének két oldalán elhelyezkedő rugalmas gumibetétek a talp hajlásában nagy segítséget nyújtanak. Szerepük kisebb letörésre, vagy egy mélyedésbe lépéskor válik nyílvánvalóvá: ez a középső rész segít abban, hogy jó tapadással át tudjon gördülni a következő felületre. Ezzel azt az érzést kelti, mintha a talaj sokkal kiegyenlítettebb lenne, mint amilyen valójában. A jó tapadás miatt egy meredekebb felfelé kaptatás meg sem kottyan neki, így egy tengerpart menti parti ösvény túrán a terepre szinte figyelned sem kell, gondtalanul gyönyörködhetsz a látványban!

 



 

A kivételesen jól tapadó talp patakok csúszós kövein vagy a szörf hátán is előnyt jelent. Ezen kívül nyáron gyakran előfordul, hogy tóba, patakba hűsölni belelépne az ember, de hát ahhoz le kell venni a cipőt és a zoknit. Na most ezzel a szandállal ez nem fog problémát okozni, felejtsétek el a bakancsokat és a csúszós flip-flop papucsokat egyaránt!

 

Kialakítás, kényelem

A szandál belseje, az Aegis Microbe Shield bevonatnak köszönhetően az egész kirándulásom alatt száraz maradt, azaz a talpam nem izzadt és nem csúszott meg a szandál belsejében. Gyakorlatilag ugyanazt a stabilitást és komfortot nyújtja, mint egy cipő, de a nagy szabad felületeknek köszönhetően jóval szellősebb.

 



 

Emiatt ugyanakkor sajnos előfordulhat az, hogy kavics megy bele , ami a tömör orrnak köszönhetően jóval nehezebben távozik, mint ahogy érkezett. Ne rázogassuk a lábunkat, hanem egy egyszerű mozdulattal inkább vegyük le a lábbelit, mert így hamarabb szabadulunk.

Aszfalton járás közben tökéletes és kényelmes lábbeli, súlyából (274 g) eredően nagyon könnyű és a már említett széles felépítése miatt a lábujjak is kényelmesen elférnek egymás mellett. A felsőrész belseje is ergonomikusan-puhán kialakított, sehol sem bök, vág vagy nyom, ráadásul a szandál jól állítható integrált fűzési rendszerrel rendelkezik, ami jól rögzíti a lábon és nagyban egyszerűsíti a fel- és levételt. 

A széles gumiorr – ami a Keen cipők sajátossága – megvédi lábujjainkat a közvetlen sérüléstől, ezért nem kell attól tartani, ha a bokrok alatt véletlenül valamibe beleütődik.

 



 

Most pedig jöjjenek a termékadatok: - vízálló nubukbőr  - gyorsan száradó hálós bélés  - nubuk járófelület  - EVA köztestalp  - a szandál orrát védő gumiburkolat  - jól tapadó, bordázott gumitalp - tömeg: 274 g/szandál

 

Választható színek: - bézs-élénkzöld - barna-vörös - barna-lila

 

Konklúzió

Lányok, ha egy univerzális nyári lábbelit kerestek, amelyik többféle terep- és vízi viszony között is megállja a helyét, nézzétek meg a Keen Venice-t közelebbről!

 

A szandált tesztelésre a Mountextől kaptuk, Köszönjük!

Árakról, arról, hogy hol kapható, ésatöbbiről itt olvashatsz !

 
Hirdetés