Chimpanzee Hír

Chimpanzee Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/04/22
Energiaforrás a cékla-répától a datolyás-csokoládéig
Hirdetés

Napjainkban az energiaszeletek és italok világában egyre több olyan termékkel találkozhatunk, melyek kizárólag természetes alapanyagokból készültek. A, prágai székhelyű Chimpanzee márka kínálatában szereplő élelmiszerek is ebbe a csoportba tartoznak, hiszen nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és édesítőszereket, transzzsírsavakat vagy génmódosított összetevőket. (GMO mentesek) Rizssziruppal helyettesítik a mézet, ami kevésbé édes és nagyobb százalékban tartalmaz poliszacharidokat és maltózt, így tiszta és egyenletes energiaforrást jelent.

Az eredeti ötlet az volt, hogy olyan terméket hozzunk létre, ami nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat illetve tartósítószert és még finom is...

Chimpanzee Forrás: Mozgásvilág.hu
Chimpanzee
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

„Manapság sajnos nem csak az energiaszeletek, hanem a megvásárolt élelmiszerek túlnyomó többsége felesleges összetevővel van ellátva” mondta Ondřej Veselý társalapító. Ez az oka annak, hogy a Chimpanzee fontosnak tartja termékei tisztaságát.

 

Szerintünk a Chimpanzee

A 2016-os kerékpáros teszthétvégénk kimerítő, energiaigényes bringatúráin mi is a Chimpanezee szeletekkel pótoltuk a szükséges kakaót energiákat és még teli szájjal, csámcsogva megfogalmaztuk tapasztalatainkat.

KisDzsoni

Nem vagyok egy sport-, és energiaszelet függő, de valljuk be, hosszú sport közben (az én esetemben többnapos hegymászás vagy hosszú kerékpártúrák főleg) kell a kraft! Sokszor megszívtam már az alternatív cukormentes cuccaimmal és kiéheztem. Sajnos az alternatíva sem mindig megfelelő. Az olcsó vagy csak tömeggyártott illetve fantáziátlan mézeskalács-, bodzaszörp és hasonló ízesítésű természetes anyagoktól mentes termékektől lassan hányok. Szerencsére van köztes alternatíva is. Sok helyen kapható természetes energiaszelet, így már csak a megfelelő árkategóriájú és az ízlésemnek megfelelőt kell tudni kiválasztanom.

 

KisDzsoni Chimpanzee Forrás: Mozgásvilág.hu
KisDzsoni Chimpanzee
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Pár éve a kedvencem a Chimpanzee. Semmilyen más termékben nem található ízvilágú, vegán, de ami még fontosabb természetes szeletek Prágából érkeztek. Az alap ízek a céklás-répás, citromos, diós, datolyás-csokis, sárgabarackos és áfonyás. Mind különlegesek és egyáltalán nem gejlek!

Bármelyik jöhet, de kedvenc az áfonyás, na meg a diós és a datolyás. Na, jó a citromos tényleg kevésbé szárazabb a többinél, a céklás pedig elég egyedi. Végül is a barackos is igazán különleges.

Hát ez ez, ez a baj vele. Lehetetlen dönteni. Jöjjön az összes!

Para

Mint aki nagyon rég óta és viszonylag sokat gyalogtúrázok és kerékpározok, megtapasztaltam már a kezdők és figyelmetlenek hibáját, a nem megfelelő táplálkozásból eredő eléhezést és az ezzel járó kellemetlen érzést. Hamar megtanultam, hogy az otthon elkészített szendvics nagyon finom és guszta, de azon felül, hogy nagy helyet foglal és kényes a szállításkor, a benne levő energia nem szívódik fel kellő gyorsasággal szervezetembe, és nem is biztos, hogy elegendő az az energia. Ezért jöttek képbe az energiaszeletek. Sokat próbáltam, és őszintén mondom, a legtöbbet csak a szükség viszi le a torkomon.

A Chimpanzee szeleteivel pár éve találkoztam először, Európa legnagyobb kerékpáros szakmai kiállításán. Ahogy az ilyen termékeket gyártóktól megszokott, apró falatokat kínálgattak kóstolásra. Mivel egy ilyen kiállításon általában a helyes táplálkozást rendesen sutba vágjuk - kora reggeltől kora estig max ilyen cuccokon "élünk" - persze hogy elfogadtam egy falatot. Mire lenyeltem, már a kezem a következőért nyúlt, és jól emlékszem, a kiállítás végéig elég sokszor a standjuk felé vezetett utam...

Számomra amiben más volt a csimpánzos szelet a más gyártók hasonló termékétől, hogy fogyasztás közben nem egy zacskónyi összetömörített fűrészporra gondoltam... Kellően "szaftos" volt, és ráadásul természetes ízű! Ráadásul, aki az egészséges táplálkozásra is oda akar figyelni, jó pont, hogy

a Chimpanzee termékekben nincs semmi mesterséges adalék.

A kínált ízek között akad szemöldök felhúzós, mint a céklás-répás - de amennyire húztam a szám kóstolás előtt, annyira bejött - és megtaláljuk a "hagyományos" ízeket is - citromos, barackos, diós, datolyás-csokis. De igazán nem tudnék választani közülük No1-t.

SiMoon

A Chimpanzee előnyei a legtöbb általam ismert energiaszelettel szemben a brutalitás határát súroló édes íz hiánya és az unalmas ízkombinációkat nélkülöző (céklás-répás, mazsolás-diós, datolyás-csokoládés, stb.) variációk (azért van a kínálatban sima sárgabarackos és citromos verzió is). A töménytelen cukor helyett jól kivehetőek a különböző összetevők valódi ízei. Mindezt mondom úgy, hogy amúgy én szeretem a brutalitás határát súroló édes ízeket is :)

 

SiMoon Chimpanzee Forrás: Mozgásvilág.hu
SiMoon Chimpanzee
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Kimura

Sokféle táplálékkiegészítőt kipróbáltam, de egy ideje inkább magamnak csinálom biciklizéshez. Hogyan és miért? Zabból, lekvárból és magokból, mert így pontosan be tudom lőni, hogy mennyire legyen édes. A fő bajom a zselékkel például, hogy nagyon tömények, és a harmadik órában már egyszerűen nem megy le. Ezzel szemben a csimpánz szeletek, amiket kóstoltunk nagyszerűek, nem gejl mű ízűek, jó harapni, és finom.

Mindegyik ízt kóstoltam, és egyaránt finomak. Miért mondom ezt? Mert nem szeretem folyton ugyanazt enni. Próbálja meg az ember egy balatonkörön keresztül csokis müzlivel vagy zselével, teljesen ki lesz. Szóval az ízek, legjobban a citromos és a mogyorós jött be, legkevésbé talán a céklás, de igazából az is finom volt, csak nem annyira. Ha választanom kéne, akkor mondjuk inkább enném a céklásat egy túra folyamán mint akármilyen zselét. Miért? Mert nincs benne annyi mű E betű, jó az állaga, nem fáj tőle a gyomrom, és tutira természetes. Szóval engem megnyert. Egyetlen problémám vele az árszabása, ami húzós, de ha megnézzük más gyártók 55 grammos energiaszeletének az árát, azzal összevetve, hogy ez 100% természetes, akkor már látjuk, hogy nem is számít soknak. 

Suna

Az elmúlt években sokféle energiaszelethez volt szerencsém a a bringateszteken. Volt édesebb, savanyúbb, de teljesen természetes íze egyiknek sem volt. Még a legnevesebbnek márkák esetén sem volt az igazi ízre a dolog. Chimpanzee viszont azoknak, akiknek az energia bevitel mellett fontos az ízvilág is befog jönni. Nekem pont ezért lett kedvenc, főleg zöld csomagolású fahéjas volt verhetetlen és még a gyomrom sem égett tőle.

 

Suna Chimpanzee Forrás: Mozgásvilág.hu
Suna Chimpanzee
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Vertich

KIRÁLY. tép fel nyeld le és hajrá egésznapra ad elegendő energiát,h bírjad a kemény meneteket is. Íze kifogástalan állaga is megfelelő és a lényeg nem tömény édes kellemes, mint bármelyik más hagyományos müzli!

CicaBetty

Az ízei megunhatatlanok, nem ragad a fogaid közé és könnyű harapni! Alapvetően puha állaga miatt könnyű fogyasztani, sőt a maradékot eltenni sem lehetetlen, mert nem folyik és nem ragad! Minden előnyével együtt gyümölcsös vagy éppen diós íze felülmúlhatatlanná teszi!

 

Csoportos Chimpanzee Forrás: Mozgásvilág.hu
Csoportos Chimpanzee
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés