4 évszakos élmény a Zemplén Kalandparkban

2016/12/21
4 évszakos élmény a Zemplén Kalandparkban: Mi már tudjuk, hogy hova mész aktív élményekért legközelebb. A kalandpark igazgatónője válaszolt kérdéseinkre!
Hirdetés

A Zemplén Kalandpark az ország egyik legnagyobb komplex létesítménye, mely a szabadidő aktív eltöltésére, mozgásra, extrém élmények gyűjtésére, aktív pihenésre várja kedves vendégeit. A kalandpark jelenlegi élményelemei: bobpálya, kalandtúra pályák, sípályák, korcsolyapálya, átcsúszópályák, zártkabinos kötélpálya, hófánkpálya és mászófal.

 

A kalandpark mellett a vendégek minél nagyobb igényű kielégítése céljából, a Mászófal Központ falain belül kialakításra került egy Turistaszálló, melynek megnyitásával a távolabbról ide látogatók nyugodtan eltölthetnek nálunk akár több napot is.

 

 

A két ünnep között bizonyára sokan szeretnének valamilyen aktív programot maguknak. Mely produkciók a legnépszerűbben ebben az időszakban?

Szinte minden élményelemünk népszerű, mivel mind a négy évszakban működnek. A Korcsolyapálya, sípályák, mászóház, bob, libegő és az időjárás függvényében használtató Sólyom I-II és Dongó is rendelkezésére áll az ide érkező vendégek részére.

 

  

Érdemes több napra is menni? Mi a jellemző?

A Turistaszállóban általában 1-2 napot tartózkodnak az emberek. A szálló egész évben nyitva van és 2.125 ft/fő/éj +IFA áron várja az ide érkező vendégeket.

Van-e korhatári besorolás az egyes élményelemeken?

Élményelemeinket szinte 5-99 éves korig igénybe vehetik az ide látogató vendégek. Családok, baráti társaságok, csapatépítő tréningre érkezőknek valamint leány- és legénybúcsúk megtartására is ideális helyszín. Az aktív és passzív kikapcsolódásra vágyók is megtalálják a számukra ideális attrakciókat.

 

  

Mit lehet megtekinteni a símúzeumban?

A símúzeumban Homonnay Nándor, Dr. Boda Pál és a szakosztály versenyzői által szerzett érmeket, emléklapokat, okleveleket, a téli úttörő olimpia relikviáit lehet megtekinteni, valamint az első síléceket, sícipőket és síbotokat melyek az elmúlt évek alatt hatalmas átalakuláson mentek át. Számos fénykép és térkép jelzi a Magas-hegyi sípályák folyamatos fejlődését és hogy milyen fejlesztéseken esett át, hogy elérje mai formáját.

Télen is lehet-e használni a Sólyom I átcsúszót?

A Sólyom I-II és a Dongó is működik a téli időszakban azonban időjárás függő mind a két élményelem. A téli időszakban a pálya -8 fok alatt valamint erős jegesedés esetén nem üzemel, ezért célszerű a vendégeknek előzetes tájékoztatást kérni, hogy az adott napon működik-e.

 

 

Hirdetés