Triatlon versenyek hétvégéje Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/15
Az Uniqa Újbuda TC triatlon szakosztálya számára igen nehéz, versenyekkel tarkított hétvége várt.
Hirdetés
Versenyzőink több fronton is megküzdöttek ellenfeleikkel. Külföldi megmérettetésen, sprint távon vettek részt szombaton előzetes úszó-futó szinteket teljesített versenyzőink: Dudás Eszter, Horváth Zsanett és Séra Mihály. Ők Bécsben egy junior Európa Kupán vettek részt, Itt a junior válogatottság, így az EB-n való indulási jog volt a tét. Az igen nehéz, Európa legjobbjait felsorakoztató nemzetközi mezőnyben Dudás Eszter kitűnő formában nagy fölénnyel nyerte meg a viadalt. Az ifjúsági korú Horváth Zsanett 14. helyen ért célba 7. Magyarként. Neki nem sikerült a bravúr, de tőle első éves ifiként a tisztes helytállás volt az elvárható.
Eredmények itt:
 
Anheuer Kristóf vasárnap Prágában ORV-n vett részt ahol ifjúsági korú versenyzők mérték össze tudásukat nemzetközi szinten. Kristóf nagyszerű versenyzéssel szintén első helyen érkezett be, így a dobogó legfelső fokára itt is Uniqa Újbuda TC-s versenyző állhatott fel. Kuttor Csaba eközben a Francia ligában versenyzett, a kiemelt premizálás miatt a világ legjobbjait felsorakoztató mezőnyben legjobb Magyarként az igen jónak számító 33. helyen ért célba.
Élménybeszámolója itt megtekinthető : http://blog.mozgasvilag.hu/kuttorcsaba/
 
Magyarországon eközben vasárnap Orfűn rendezték az egyik legrangosabb eseményt, a közáptávú triatlon országos bajnokságot.
Itt szintén nagy számmal képviseltette magát az egyesület, amatőr és profi versenyzőink egyaránt leutaztak a Mecsekben található festői üdülőfaluba, hogy megmérkőzzenek a bajnoki címért. A férfi mezőnyben a legjobb Uniqa Újbuda TC-s eredményt Borsányi Dániel érte el,aki első ízben teljesítette ezt a távot. Hatodikként ért célba. A hosszú ideig nagy fölénnyel vezető Csortos Imre néhány kilométerre a céltól napszúrást kapott és vezető helyről a versenyt feladni kényszerült.  A hölgyek mezőnyében Dr. Svéd Amelita, aki munka mellet edz, nagyszerű formában versenyezve, második helyen futott be a hosszú távú specialista, többszörös világ, Európa és Magyar bajnok Csomor Erika mögött.
Részletek itt:  
Hirdetés