Hochkar Challenge - Alpesi triatlon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/04/17
terepfutás, mountainbike, túrasí – tökéletes kezdés tavaszra!
Hirdetés



Ez az egyedülálló osztrák sportrendezvény Hochkar on kerül megrendezésre immár 3. alkalommal – Kelet Ausztria leghóbiztosabb és legmagasabban fekvő sí területén. Az egyedülálló hóbiztosság tényét  Hochkar   idén is bizonyítja – minimum 1 méteres hótakarót és tökéletes pályafeltételeket biztosít 2012. április 22-ig!

 



 

Számos bel- és külföldi sportoló idén sem hagyja ki ezt a kihívást, a sportvilágban ismerősen csengő nevekkel találkozhatunk itt, mint pl. Ulrike Emesz, Anita Waiss, Margit Egelseder, Stefan Lakinger, Thomas Morgenbesser, Thomas Heigl és még sokan mások. Az izgalomról tehát gondoskodnak!

 

A közönség a sportolóknak a váltózónában és pályák mellett szurkolhatnak. A Hochkar alpesi út a verseny miatt ugyan nincsen lezárva, ám javasoljuk a sportolóknak az ingyenes busztranszfer igénybevételét, amely a lassingi völgykasszától a 2. váltózónáig és a célig közlekedik, hogy az út forgalmát a lehető legalacsonyabb mértékben terheljük.

 



 

A tömeges rajt 2012. április 21.-én, szombaton, reggel 10h-kor indul a lassingi völgykasszától, ahonnan a futóknak 6 km-es, 250 m szintemelkedésű, nehéz technikás tereppel kell megküzdeniük, ahol az út a lassingi erdei utakon és ösvényeken át vezet, majd visszafordul a lassingi völgykasszához, ahol a versenyzők mountainbike-jukra ülnek és elindulnak a híres 8 km-es, kb. 700 m szintemelkedésű  Hochkar   alpesi úton felfelé, ahol frissítés miatt megállni nincs lehetőség! A kerékpáros cél az 1400 m magasan fekvő Hochkar Draxlerloch, amely a síterület legmélyebb pontja. Itt veszik fel a versenyzők a túrasícipőket, majd indulnak túrasível a Grosse Kar-on keresztül 1,3 km hosszan, 1770 m-es magasra, 400 m szintemelkedéssel. Felérkezve a résztvevőknek csak kevés idejük van a Gesäuse panorámájában gyönyörködni, hiszen már indulniuk is kell gyorsan lefelé az 1,8 km hosszú úton a célhoz, a Hochkar   Draxlerloch-i Karhüttéhez. A célba érkezés után kezdődik a Hochkar   Challenge legkellemesebb része, a császármorzsa falatozás és az Emotion Life Center profi csapata által nyújtott frissítő masszázs! Mindez a résztvevők számára természetesen ingyenes!

 



 

Minden további információ és jelentkezés a weboldalon található.

Nevezni lehet a helyszínen, a fennmaradó helyek függvényében.
Hirdetés