Balzsay Károly túl van első fél ironman versenyén

Masport.hu
2013/06/17
A kéztörések ellenére Kis megvédte országos bajnoki címét
Hirdetés

Fantasztikus versenyeket és jó hangulatot hozott az idei Balatonman. A balatonfüredi triatlon fesztiválon kiváló strandidőben gyűrték le az egyes távokat a versenyzők, este pedig egy látványos fáklyás futással és a Garami Funky Staff koncertjével ért véget a prémiumkategóriás sportesemény.

A triatlonos Kis Gyula megvédte címét a középtávú országos bajnokságon. A balatonfüredi viadalon ezen a távon 1.9 km úszást, 90 km kerékpározást és 21.4 km futást teljesítettek a versenyzők. Kis felkészülése nem volt teljesen zavartalan. Sokat ki kellett hagynia akkor, amikor egy balesetben mindkét kezét eltörte, mindez nem akadályozta meg abban, hogy 4 óra 15.46 perc után elsőként szakítsa át a célszalagot. Az ob-n az ezüstérmet Flandler Márton szerezte meg, Benőcs Zoltán pedig harmadik lett.

Középtávon többek között Balzsay Károlynak is szurkolhatott a szépszámú közönség. A korábbi profi ökölvívó világbajnok először teljesítette fél ironmant. Elmondása szerint tudta, hogy fájni fog, de arra nem gondolt, hogy ennyire. „A kerékpározás és a futás alatt is volt holtpontom. Nagyon kellett figyelnem arra, hogy elkerüljem az izomgörcsöket. Mindent egybevetve, hatalmas élmény volt végigversenyezni a napot Balatonfüreden.” – mondta Balzsay. Az ob mezőnyében ott volt Száraz Dénes színész is, aki végül 5 óra 39.45 perc alatt ért célba. A nőknél ugyanezen a távon Brassay Réka végzett az élen, Szurominé Pulsfort Diána és Laluska Zsuzsa előtt.

Az idei Balatonman-en az országos bajnokságon kívül több távon bonyolítottak le rangos nemzetközi versenyeket. Speciálon (1.9 km úszás, 182 km kerékpár, 8.2 futás) a férfiaknál Bozsó Zoltán, a nőknél pedig dr. Harsányi Zsuzsanna szerezte meg az aranyérmet.

Ironman távon (3.8 km úszás, 182 km kerékpár, 42.2 km futás) a hölgyeknél horvát győztest avattak, miután Maja Urban volt a leggyorsabb, míg a férfi mezőnyben Nagy Gergely nyert.

 

Eredmények

Középtáv (1.9 km úszás, 90 km kerékpár, 21.1 km futás)
férfiak
1. Kis Gyula
2. Flandler Márton
3. Benőcs Zoltán

nők
1. Brassay Réka
2. Szurominé Pulsfort Diána
3. Laluska Zsuzsa

 

Speciál (1.9 km úszás, 182 km kerékpár, 8.2 futás)
férfiak
1. Bozsó Zoltán
2. Kerekes Ábel
3. Bem Norbert János

nők
1. dr. Harsányi Zsuzsanna
2. Wirth Eszter
3. Szűcs Éva

 

 

Ironman (3.8 km úszás, 182 km kerékpár, 42.2 km futás)
Győztesek: Nagy Gergely (Magyarország) és Maja Urban (Horvátország)

Hirdetés