Menü

2006.10.18.     Hozzászólás 0

Szőlős lepény

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárga, 1 dkg vaníliás porcukor, citromhéj.
A töltelékhez: 50 dkg szőlőszem, 12 dkg dióbél, 10 dkg vaj, 4 db tojássárga, 10 dkg porcukor.




Elkészítés:

A tésztához szükséges anyagokat kimérjük és keverőtálba téve jól összegyúrjuk. Így jó minőségű omlós tésztát kapunk, amelyet magas zsírtartalma miatt a hűtőszekrénye teszünk, és kb. 1/2 órát itt pihentetjük.

Ezután a már kihűlt és könnyen formázható tésztát kinyújtjuk és megfelelő nagyságú tepsibe téve aranysárgára sütjük. A héjától megtisztított szőlőszemeket kettévágjuk. Magjait eltávolítjuk, majd a darált dióbél 2/3 részével összekeverjük, és ezzel a megsült, kihűlt tésztalapot egyenletesen beszórjuk. A vajat, a porcukrot és a tojássárgát habosra kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, majd az így nyert krémet egyenletesen rákenjük a szőlőszemek tetejére. Nem erős hőmérsékletű sütőbe tolva megsütjük, majd kihűlés után felszeleteljük.

(Magyar Konyha)

Forrás: Fittség.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.