Menü

2006.09.27.     Hozzászólás 0

Mézes dinnye aszalt barackkal és borhabbal

A sárgadinnye fogyasztása béta-karotin tartalmánál fogva ajánlott hőemelkedés, láz és gyulladásos megbetegedések esetén. Hatékony ellenszere az epekőnek.

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg aszalt barack, 2 dl édes fehérbor, 4 szem szegfűszeg, 1 kisebb fahéj, 1 citrom, 60 dkg sárgadinnye, 4 dkg méz, 4 tojás, 6 dkg cukor




Előkészítés:
Az aszalt sárgabarackokat beáztatjuk a borba. A szegfűszeget és a fahéjat 1�1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst.


Elkészítés:

A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük a felszeletelt dinnyét. Ha kellően "megázott" a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyéhez tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével, a visszamaradt borral és a fűszeres kivonattal jól kikeverjük, majd vízgőz felett kemény habbá verjük, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon. Óvatosan, amíg forró, összekeverjük a tojáshabbal. Tányérra tesszük a dinnyeszeleteket és az aszalt barackot, rátesszük a borhabot (még melegen), és a dinnye levével körbelocsoljuk.


Forrás: Fittség.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.