III. Windependent Futam - beszámoló Hír

windsurfing.hu
2007/10/24
Sima víz, napsütés, stabil 5-6 beaufortos szél.. Így lehetne jellemezni a pénteken megrendezett, idei utolsó HeavyTools Windependent Days futamot.
Hirdetés

A felsorolt szavakból úgy tűnhet, a versenyt nem is itthon, hanem mondjuk Prasonisin, az "Európai Szörfösök Mekkájában" tartottuk meg.. De akkor nem lett volna benne semmi extrém.

Ha viszont hozzátesszük azt is, hogy 8 fokos levegőhőmérséklet, kesztyű, cipő, sapka, akkor már izgalmasabb a kép. A farkasordító hideg ellenére pörögtek a szebbnél szebb manőverek, az eddigi összes futam közül talán ezen láthattuk a legszebb trükköket, ami nagy valószínűséggel az ideális szélnek és a hullámmentes környezetnek is köszönhető. 

 



 

A hideg ellenére hét versenyző is indult, mindegyikükről sikerült elegendő trükköt felvenni, így csak napok kérdése és a videók letölthetők, a riderek pontozhatók lesznek!

A sima vizes titkos spot mindenkinek tetszett, láttunk sok szép manővert, pörögtek a spockok, flakák, itt-ott láthattunk switch manővereket, mindenki bemutatta mit sikerült összehozni idén nyáron. A videók tehát érdekesnek ígérkeznek, amíg Bogit (Surfvideo.hu) a nyersanyagon dolgozik, beszéljenek a képek!

 



 

Heavy Tools Windependent Days?!

A versenyeken a szörfösök megpróbálnak minél látványosabb manővereket bemutatni, mialatt a parton dolgozó operatőrök és fotósok folyamatosan rögzítik a produkciót. A verseny nyertesei értelemszerűen a leglátványosabb manővereket bemutató, legszebben sikló szörfösök, de a végeredmény nem a helyszínen, egy kis létszámú zsűri véleménye, hanem internetezők százainak szavazata alapján dől el. A videón rögzített látványos show-t a www.windsurfing.hu weboldalon követhetjük, ahol akár a szavazatunkat is leadhatjuk a számunkra leginkább szimpatikus produkció mellett.

 



 

A versenysorozat további specialitása az, hogy a szélcsendes, érvénytelen futamokat elkerülendő, a versenyek időpontja nincs előre meghatározva. Amennyiben az időjárás-előrejelzés erős szelet ígér, a rendezők értesítik a regisztrált versenyzőket a következő futam helyszínéről és időpontjáról.

 

Hirdetés