Véget ért a szezon utolsó magyar snowboard kupafutama Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/03/07
Közel száz snowboardos versenyzett a változatos mátraszentistváni pályán
Hirdetés



Sikerrel zárult a Make Some NOiSE nevű rendezvény küldetése, hogy összehozza a magyar snowboard élet több generációját. A hétvége alatt minden korosztály képviselte magát: közel száz sportoló nevezett be a versenyekre.  Az esemény újdonsága a speciális kanyartechnikáról szóló banked slalom volt, amelynek indulói között a korkülönbség több mint 30 év volt.  

 



  

A Make Some NOiSE nevű rendezvény-t egy 30 évesen elhunyt deszkás, Makács Zoli emlékére állították a szervezők, és megemlékeztek a közösséget korán itthagyó snowboardos barátokról is.  Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka orrán csúszás, amely egy gyorsan elsajátítható alap trükk, azonban nehéz igazán szépen kivitelezni. Péntek kora este összegyűltek a barátok és a legjobb riderek, hogy együtt hozzák ki a legjobbat ebből a trükkből és így tisztelegjenek a barátaik előtt. Ezt követően egy big air bag-ben gyakorolhattak a résztvevők. A hatalmasra felfújt paplan mindenkinek lehetőséget adott, hogy nehéz trükköket próbálhasson kockázat nélkül. 

A szombati nap sűrű programja, szikrázó napsütésben az alpin versenyszámmal indult, amelyen Pátkai Marcell végzet az első helyen Sümegi Péter és Pallag Tibor előtt. A nők között Viszlay Vanda, Stróbl Apolka és Schneider Sára állt föl a dobogóra.

 



 

Ezt követte a látványos, most már olimpiai versenyszámként nyilvántartott slope style futam. A helyszínt biztosító mátraszentistváni Sípark ismét kitett magáért: változatos, több ugratóval és csúszóelemmel tarkított pályával készült az eseményre. A férfi snowboardosok között Kis Benedek, a férfi freeski versenyzők között pedig Csanaky Péter nyert. A női hódeszkásoknál Czika Krisztina, míg a síelőknél Gyetvai Katalin lett a legjobb.

A rendezvény nemcsak a helyieket csábította a szabadba, többen utaztak a Mátrába vidékről, hogy versenyezzenek, vagy csak amatőrként megnézzék a legjobbakat és közben csússzanak egyet. Hírességekből sem volt hiány. Papp Gergő, a TV2 műsorvezetője, Gianni, valamint a Barátok Köztből ismert Barna Zsombor is snowboardot csatolt a Síparkban. 

 



 

Szombat délután a döntött kanyarokkal tűzdelt, speciális kanyartechnikáról szóló banked slalom verseny következett. Banked slalom verseny még nem volt Magyarországon, így mind a szervezők, mind a résztvevők kiváncsian várták, hogy milyen pályát sikerül építeni. A hótartalékoknak köszönhetően magas, döntött kanyarokkal tűzdelt, igazán technikás pályát sikerült összehozni a Sípark ratrakos brigádjának, és a lelkes lapátos csapatnak. A kicsiktől a nagyokig mindenki élvezte a pályát, amelyben a versenyszámok indulói között több mint 30 év korkülönbség volt. Ebben a versenyszámban külön senior korcsoportot is indítottak, amelyben Sticzay Péter nyert, Gianni Annoni pedig harmadikként végzett.

A Make Some NoiSE ideje alatt a legfiatalabb generáció a Kids On Board táborban csiszolta tudását, és kapcsolódott be a hazai snowboard versenyek világába. 

 



 

A vasárnapi nap a már jól ismert MuMuS snowboard csapatverseny jegyében telt. A rekordszámú nevezőt látva, a szervezők úgy döntöttek, hogy ez alkalommal sorsolják a csapatokat, így azok is elindulhattak, akik nem tudták összeszervezni a háromfős csapatot. Az izgalmas sorsolási ceremónián a csapatok az egyre nehezedő elemeken adták be a szerencsekerék segítségével sorsolt trükköket. Az izgalmas fináléban, három csapat gyűjtötte be a kiesést jelentő S betűt, így a Balogh Ádám, Fritz Botond, Bogár Bálint összetétetelű, PASSZ névre keresztelt csapat győzedelmeskedett. A MuMuS díjkiosztója után, mielőtt mindenki hazaindult, a résztvevők megfogták egymás kezét és egy nagy körbe összállva megemlékeztek elvesztett barátaikról. 

A mátrai Síparkban rendezett futammal lezárult a Magyar Snowboard Szövetség idei szezonjának hivatalos kupasorozata, már csak az országos bajnokságon bizonyíthatnak a sportolók. Március 15-18 között a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokságon és Síkupán kiderül, ki lesz a bajnok.

 



 

Eredmények

Slope stlye snowboard 

Férfi 

1. Kis Benedek

2. Kocka Gergő

3. Manninger Máté

Női

1. Czika Krisztina

2. Nebusz Csenge

3. Kis-Simon Maresz

Junior

1. Kováts Domonkos

Gyerek

1. Szajkó Balázs

2. Fricz Botond

3. Fricz Balázs

 



 

Slope style ski

Férfi

1. Csanaky Péter

2. Bánkúty Bence

3. Miklósvári Ambrus

Női

1. Gyetvai Katalin

2. Visy Dóra

Junior

1. Dóra Sebastian

2. Jordán Belián

3. Elek Álmos

Gyerek

1. Tóth Kristóf

 



 

Alpin

Férfi 

1. Pátkai Marcel

2. Sümegi Péter

3. Pallag Tibor

Női

1. Viszlay Vanda

2. Strobl Apolka

3. Schneider Sára

Gyerek

1. Hrustinszki Tamás

2. Nagy Bence

 

Banked Slalom

Férfi (1976-)

1. Sticzay Péter

2. Márkusz Roland

3. Gianni Annoni

Férfi (1977-1993)

1. Balogh Ádám

2. Pátkai Marcell

3. Takács Balázs

Gyerek

1. Fricz Botond

2. Fricz Balázs

3. Szajkó Balázs

 

MuMuS Csapatverseny

1. PASSZ – Balogh Ádám, Fricz Botond, Bogár Bálint

2. FEKETE KARÁCSONY – Lotfi Peiman, Ajtay András, Bozó Károly

MARADÉK SE – Czét-Tóth Máté, Kováts Domonkos, Pordán Attila

MUSKETIEREN – Kiss Benedek, Sticzay Péter, Viczián Gábor
Hirdetés