Gyarmati Panka a hat csillagos TTR Evolution Jam-en Hír

Boardsport.hu
2011/01/13
Javában tart Gyarmati Panka versenyszezonja
Hirdetés
Gyarmati Panka nemrég ünnepelte a 18. születésnapját  és hosszú utat tett meg Eger városából. Jelenleg már a második évét tölti Ausztriában a schladmingi SkiHandelsSchule-ban, amely egy téli sportokra specializálódott közgazdasági középiskola. Itt minden feltétel adott ahhoz, hogy a tanulók jól össze tudják egyeztetni a tanulást a sporttal. Ebben az iskolában tanul Szigeti Viktor is. 
 
Gyarmati Panka
  A versenyzők felkészülését külön freestyle snowboard edző segíti, poroszosan szigorú edzésmunkával, amelynek a fizikai erőnlét fejlesztése is szerves része. A kemény munka beérni látszik, hiszen Panka a magyar versenyek után már a nemzetközi szintéren is kezd odaérni. A november derekán megrendett 4 csillagos TTR minősítéssel rendelkező Pleasure Jam-en a 6. helyen jutott a döntőbe, majd végül a 10. helyen végzett. 
 
Gyarmati Panka
  Panka jól szerepelt a múlt hétvégén megrendezett 6 csillagos TTR minősítéssel rendelkező O’neill Evolution Jam-en is, ahol a SlopeStyle kategóriában a 16. helyet szerezte meg. Ráadásul az ugratón a hét elején tanult backside 720-at is sikeresen végrehajtotta. Még grab nélkül, de ahogy Pankát ismerjük az sem várat sokáig magára. 
 

Gyarmati Panka

  A verseny döntőjét végül Panka csapattársa, az amerikai Jamie Anderson nyerte. Panka elkötelezettségére ugyanis már európai szinten is felfigyeltek, tavaly nyár óta a Billabong európai főhadiszállásra látja el ruházattal.   Panka az Evolution Jam-et követő Burton European Open-en sajnos nem kvalifikálta magát. Remélhetőleg gyorsan túllendül azon kisebb sérülésen, amivel jelenleg küzd, hiszen küszöbön a következő verseny, a World Rookie Festival Olaszországban. Ez egy korosztályos megmérettetés, azaz itt nem a “nagyok” között kell helyt állnia. Annak fényében, hogy a tavalyi WSF World Rookie ranglistán Panka a második helyet szerezte meg, érdemes lesz szurkolni jövő héten.

 

O’neill Evolution Női SlopeStyle döntő

Youtube

 

 

A Billabong üdvözli Gyarmati Pankát

Vimeo
Hirdetés