Thule Flow síbox Hír

Kakuk András
Kakuk András
2016/10/13
Flow: ömlés, áramlás, keringés. Mitől hívnak egy síbox-ot ”áramlás”-nak?  
Hirdetés

A Thule Flow sítartó doboz különleges, aerodinamikus formájára igyekezhettek a skandinávok utalni illetve arra, hogy ebből adódóan a menetszél optimálisan áramlik körülötte.

A Flow a Thule legalacsonyabb tetőboxa mindössze 31 cm. A magasságból adódó térfogatveszteséget széltében és hosszában kompenzálták, ezért nem kell, hogy az ugorjon be elsőre, hogy: Hogyan fogom én ebbe bepakolni a család cuccát? „

87 cm széles és 226 cm hosszú síbox 400 literesre nőtt ezáltal.

De mire jó ez?

A Flow-t egy Seat Altea XL-re szereltem fel, azzal jártam a sípályákat, hogy kiderüljön a válasz.

Méretek: A 226 cm -es hossz elég méretessé teszi az eszközünket, de ezen az autón sem elöl sem hátul nem zavart. Az 5. ajtót is fel tudtam nyitni kellemesen. Ez a hossz ezen felül további előnyökkel jár. Manapság ismét egyre elterjedtebb hosszú lécek még egy zsákban is kényelmesen elférnek. Ha nincs hosszú lécünk, akkor meg ötletesen tudjuk a bakancsokkal kitölteni a helyet.

Teltház Forrás: Paraferee- Mozgásvilág
Teltház
Kép forrása: Paraferee- Mozgásvilág

Profilból is megnéznéd? Klikk a képre!

A sílécek esetén bőven elegendő a hely amit magasságban nyújt a Flow, még úgyis ha a kötésen állítva helyezzük el a léceket. Ha fektetve tennénk akkor még bakancsokat is pakolhatunk a tetejükre. Aki megszokta már, hogy a léceket egymásra pakolva helyezi el, az most majd egymás mellé teszi őket. Arra ugyanis már nincs elegendő hely.

Aerodinamika: A speciális kialakítás egyértelmű előnye a fogyasztáson mutatkozik meg. Tapasztalataimat nem tudom hivatalos adatokkal alátámasztani de a Flow fél litert legalább, de akár 1 litert is spórolt nekem a régebbi, magasabb boxal történő utazáshoz képest.

Megy mint a karikacsapás

A Flow másik nagy előnye, hogy Power Click rögzítő rendszerrel van szerelve. A felszerelés innentől tényleg megy, mint a karikacsapás. A Power Click rendszer alján lévő karmokat könnyedén előre-hátra mozgatva beállítod a keresztlécekre majd egy kézzel a gombokat fordítva megszorítod őket. A karmok 2 oldalra fogják így körbe a lécet. A hagyományos pántos, szereléses, csavarozós rémálom elmúlt.

A Power Click gombja Forrás: Kakuk András- Mozgásvilág
A Power Click gombja
Kép forrása: Kakuk András- Mozgásvilág

Milyenek a karmok? Klikk a fotóra

A könnyed felhelyezést egyetlen tény befolyásolja negatívan mégpedig a doboz súlya. A 25 Kg-os több, mint 2 méteres tárolónkat nem sikerült könnyedén megemelnem. Elég birkózós volt ugyanis mire a helyére varázsoltam.

A zárrendszer: a már bevált Thule központi záras megoldás nem változott. Belül egy sín fut be az oldalt elhelyezett zárakba és a kulcs csak akkor vehető ki, ha mindegyik tökéletesen zár. Ez biztonsági szempontból 5-ös elgondolás viszont egy apró trükköt tudni kell ahhoz, hogy egyszerűen menjen a dolog. A doboz alakja ugyanis deformálódik aminek a következménye, hogy a sín nem tud tökéletesen besiklani a zárakba. Mielőtt erőltetni kezdenénk a kulcsot, a zár résznél óvatosan nyomjuk meg a dobozt, hogy a sín be tudjon siklani a zárba.

Fényes fekete lakkszerű kinézete miatt batmobilra is ajánlott, ellenben a garázsban óvatosan kell tudni tárolni. A dukkózásnak nem tesz jót ha végighúzzuk a betonon.

Hirdetés