Szezonnyitó az osztrák Alpokban: Obergurgl-Hochgurgl varázsa Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2009/11/23
Amíg itthon várjuk, hogy leessen az első hó, Ausztria hóbiztos területein már megkezdődött a síszezon. A minőségi sízést biztosító Tirol egyik csillaga az Ötz-völgyében fekvő Obergurgl-Hochgurgl.
Hirdetés



A több mint 100 kilométeres pályarendszer december 4-ig tartó szezonnyitóján éjszakai szánkózás, koncertek és ünnepi programok várják a hó szerelmeseit.

 



Az Ötz-völgyének egyik gyöngyszeme, a 110 kilométernyi kiváló minőségű, részben a településen át vezető sípálya , és a november közepétől egészen május elejéig tartó hóbiztos síszezon igazán meggyőző érvek a minőségre sokat adó üdülővendégeknek. Itt mindenki megtalálja a számítását, legyen szó kezdőkről vagy a fekete pálya szerelmeseiről. A völgy könnyen megközelíthető: közvetlenül lehajthatunk az Inntal autópályáról , van pályaudvara és az innsbrucki repülőtérről praktikus transzferjárat szállítja a vendégeket a kiválasztott szállodába.

 

 

A síterepen idén november 13-án és 21-én rendezték a téli szezonnyitót. A stílusos ötztali síterep azonban egynél több fényponttal, és több mint két héten át ünnepli a régóta várt téli szezon kezdetét. A programkínálatban koncertek, éjszakai szánkózás, gyertyafényes téli ünnepségek szerepelnek november 13-tól egészen december 4- ig.

 



 

A régióban a hagyományoknak megfelelően természetesen a síszezon végét is megünneplik: az Obergurglban és a Hochgurglban tartott Porhó, szórakozás és tűz rendezvénysorozat 2010. április 23-tól május 2-ig tart majd.

 

Fehér pompa, meredek lejtők

A hóbiztos téli szezon garantált a régióban, hiszen Obergurgl 1930 méteren , Hochgurgl pedig 2150 méter magasan fekszik, a sípályák 90 százaléka pedig számítógép vezérelt hóágyúrendszerrel biztosított. Ennek köszönhetően a két alpesi falu a számtalan elismerés és minőségi védjegy mellett az „Alpok leghóbiztosabb téli üdülőhelye ” címet is magáénak tudhatja. A Top Quality Skiing névre keresztelt felvonótáraság, amely Obergurgl és Hochgurgl összesen 24 felvonóját üzemelteti, óránként közel 40 000 főt képes szinte közvetlenül a szállodaajtóból a sípályákhoz szállítani. A két település között is közlekedik felvonó: Obergurgl és Hochgurg l között a legkényelmesebb közlekedési eszköz a Top Express nagykabinos felvonó , mellyel 9 perc alatt tehetjük meg az utat. A felvonó óránként 1200 embert képes szállítani, közben pedig élvezhetjük a páratlan panorámát.

 



 

A hegyre Obergurgl központjából juthatunk fel, innen indul ugyanis Festkoglra és az ott található sípályákhoz közlekedő Roßkarbahn . Nem árt azonban tudni, hogy Obergurgl összes pályája megközelíthető az ingyenes síbuszjárattal is . A minimális forgalomnak és az éjszakai közlekedési tilalomnak köszönhetően az Obergurglban töltött üdülés garantáltan pihentető.

Idén nagy újdonság várja a szánkózás kedvelőit : Hochgurglban három kilométeres, kanyarokkal és akadályokkal tarkított szánkópálya vezet a hegyről a völgy lábához. A november 20-ai megnyitónak szánt szánkópartin kapcsolják fel először az éjszakai világítást.

 

Panorámabár és kulináris örömök

Élményteli télisportok egész sora – Obergurgl és Hochgurgl közös erővel fáradozik a különleges hangulat és a színes választék megteremtésén. A Hochgurglhoz tartozó Wurmkogel síterület modern panorámabárja nem egyszerű melegedő, a 3000 méter magasságba épített Top Mountain Star -ról messze belátni a sípályák hófödte csúcsait. A keskeny sziklapárkányra épített látványos panorámabár és kilátó megnyugtató zenével csábít egy kis meditációra, pihenésre. Obergurgl legszebb kilátópontja a méltán híres Hohe Mut , a 2670 méter magasan fekvő kilátót már nem csak nyáron látogatják a turisták, nagykabinos felvonójának, új lesiklópályának és hegyi étteremének köszönhetően vonzó téli célponttá vált ahonnan belátni a 26 háromezres hegycsúcsot és az Ötz-völgyet is.

 



 

A síterületen számtalan kiemelkedő színvonalú szálloda várja a vendégeket hamisítatlan tiroli vendégszeretettel. Egy ötcsillagos és több mint húsz négycsillagos hotel fáradozik azon, hogy a minőség iránt elkötelezett vendégek kívánságait maradéktalanul kielégítse. A kulináris kényeztetés terén ennek megfelelően a fondüestektől a borkóstolásokon és pezsgős reggelin át, egészen a bio- és ínyencbüfékig, valamint az elegáns après-ski mulatságokig terjed a széles kínálat.

 

A hagyományos menedékházi varázs sem hiányozhat természetesen a palettáról. Mintegy tíz alpesi kunyhó és menedékház várja a vendégeket cserépkályhával, fatüzelésű sparhelttel és hangulatos kis zugokkal. Az energia-utánpótlásáról sajtos galuska, zsemlegombóc, sült hús, hagymás-szalonnás burgonya, bécsi szelet és természetesen egy-két kupica pálinka gondoskodik.
Hirdetés