Stájer téli újdonságok és meglepetések

Stájer téli újdonságok és meglepetések

Steiermark Tourismus
2014/11/18
Mélyhavas síelés, sífutás, hótalpas túrák, új hütte falu..és még sok izgalmas stájer meglepetés az idei téli szezonban!
Hirdetés

Stájerország még soha nem várt ennyi minden újdonsággal és programokkal, mint az idei téli szezonban! Lesz itt januárban , Snowcircus a muraui vb-csarnokban, valamint sok olyan fejlesztés, amely a sportolni vágyók igényeit a messzemenőkig kielégíti!

Új hegyi falu nyílik 2014 december elejétől a Riesneralmon!

Ki ne szeretne klasszikus hegyi faházakban megszállni télvíz idején, amely otthonos belső kialakításával igazán bensőséges hangulatot kelt bennünk? Most 11 teljesen új, alpesi stílusú faház és egy 80 főt befogadó "Bienenstöckl" névre keresztelt étterem várja majd az üdülővendégeket december elejétől a stájer Riesneralmon. Az étterem mellett helyet foglal majd a recepció, lounge, gyermekjátszó, wellness részleg és a masszázs szoba is. A későbbiekben finn szauna és egy Aprés Ski Bar is kialakításra kerül. Foglalásra máris van lehetőség, csak dobj egy ajánlatkérést ezen az oldalon!


Ingyenes síelés és sífutás az Almenland Natúrpark Teichalm síterepén

Az előttünk álló téli szezonban a településeken megszálló üdülővendégek ingyenesen használhatják a Teichalm síterep télisport létesítményeit (3 Teichalm felvonót és a komplett sífutó hálózatot). Mivel az idei téli szezonban a sífutópályák egy részét is hóágyúzni fogják, a sípályák és sífutópályák is hóbiztos téli élményeket kínálnak majd. Az ajánlat a szezon kezdetétől a szezon végéig érvényes (december közepe - március vége), hétfőtől péntekig, az osztrák iskolai szünet heteit kivéve. Érdeklődés a fladnitz@almenland.at e-mail címen, vagy a +43 3179 23 000 24-es telefonszámon lehetséges!

"Mély hó bérlet" Ramsau am Dachsteinben

Ramsau am Dachstein az idei téli szezonban bevezeti a "mély hó bérletet", a sípályán kívüli havas élményekért. A biztonság a legfontosabb, ezért most a kezdőknek is megadatik a lehetőség, hogy szervezett keretek között megismerkedhessenek a sípályán kívüli, mély hóban történő síelés alapszabályaival.
 


A heti egy alkalommal kínált egynapos oktatás alkalmával képzett hegyi- és sítúravezető mutatja meg, hogy mire kell figyelni a pályán kívüli síelésnél és sítúrázásnál. Itt mindent megtudhatsz a felszerelés-, a lavinajelző készülék használatáról, az időjárási és hóviszonyok felméréséről és a megfelelő síelési technikáról. Erre a napra az oktatás minden résztvevője külön felszerelést kap kölcsönbe, hogy a feltételek azonosak legyenek. A nap végén mindenki a tudásszintjének megfelelően sízhet le a hegyről a mélyhavas részeken. 

mélyhavas síelés oktatása a téli szezonban minden héten kedden történik, az árban benne van a felszerelés is, amely már 14 éves kortól igénybe vehető és 69 euróba kerül az elszánt mélyhavas síelés iránt érdeklődők számára. Jelentkezni az info@ramsau.com e-mail címen lehet.



Sífutás az egészségért, sportorvosi vizsgálattal egybekötve

Olyan szakemberek adnak tanácsot a testünk karbantartására vonatkozóan, akik a sífutósport minden variációját nagyszerűen ismerik és amellett, hogy az alapvető terheléses vizsgálatokat elvégzik, a kiegyensúlyozott táplálkozásra is kitérnek. A vizsgálatokat többféle ajánlatcsomag keretén belül is igénybe vehetjük:

Sífutás Ramsau am Dachstein Forrás: (c) Steiermark Tourismus_foto_photo_austria.at
Sífutás Ramsau am Dachstein
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus_foto_photo_austria.at


Ramsau napfényes völgyében 220 km-nyi tökéletesen karbantartott sífutópálya
és sífutóstadion vár, ahol az éjszakai sífutópálya este 9 óráig tart nyitva.

Választható sportorvosi vizsgálatok:
- Spiroergometriai vizsgálatok kerékpárral vagy futópadon: személyre szabott légzési tartományok és a maximális oxigénfelvétel meghatározása
- Pályavizsgálat, edzésteszt: pulzusszám és laktátszint mérése, optimális edzési pulzusszám meghatározása, sportágspecifikus írásos elemzés és kiértékelés
- Izomműködés vizsgálata: a fő izomcsoportok vizsgálata és erre alapozva egyénre szabott gyakorlatsor összeállítása
- Egyénre szabott edzésterv: személyre szabott 12 hetes edzésterv összeállítása

A csomagajánlat tartalma:
- 7 éjszaka egészséges stájer 3/4 panzió teljes értékű ételekkel, regionális termékekkel és uzsonnával
- 60 perces sportorvosi vizsgálat (pulzusszám mérés, tüdőkapacitás és laktátszint mérés, az optimális edzési pulzusszám meghatározása)
- írásos értékelés, valamint személyre szabott edzési terv készítése a hétre
- kölcsön pulzusmérő óra a sífutó edzésekhez
- 2 vezetett sífutó túra és 1 vezetett hótalpas túra
- sífutóbérlet az egész hétre, vakszolási tanácsadás
- fürdőrészleg és szauna oázis
Az ajánlat érvényessége: 2014.11.28-2015.03.15-ig, kétágyas szobában, személyenként, a , 774 eurótól!


Bővebb infó és foglalás >> ITT! <<

 

Ha pedig már unalomig síeltük és sífutottuk magunkat...:

1.) ..Elmehetünk egy izgalmas vezetett éjszakai hótalpas túrázásra a mély hóval borított Planner-katlanon át, amely minden időjárási körülmény közepette maradandó élmény!

2.) ..Részt vehetünk Hebalmon huskys hótalpas túrán is, ahol minden túrázó saját huskyval túrázhat, akik derékra erősíthető futópórázon haladnak a túrázók előtt. A túra remek erőnlét fejlesztő és persze minden információval ellátják a résztvevőket, amelyek a kutyákkal való együttműködést segítik.
A túra időtartama kb. 1,5 óra és személyenként 39 euró + áfá-ba kerül. Minimum létszám: 5 fő.

3.) ..Vagy pedig kutyaszános workshopon, ahol a résztvevők elméleti és gyakorlati oktatás után 2- vagy 4 kutyaszános fogatban indulhatnak neki a kirándulásnak, amely igazán izgalmas program a végtelen hómezőkön. A szánozás után pedig mindenki maga gondoskodik a "kutyáiról", azaz segédkezik az etetésben, itatásban, a mancsok leápolásában.
A kutyaszánozás időtartama kb. 10-14 óráig tart és személyenként 199 euró + áfa az ára. Maximum létszám: 5 fő.

Jelentkezés mindkét programra a Liquid Sportsnál >> <<



Schladming-Dachstein BIG HITS 2014/2015


 

1.) Online szállásfoglalás = garantált legjobb ár!

Aki online foglal, „garantáltan a legjobb árat” kapja a szálláshelyektől. Ezzel a szolgáltatással a Schladming-Dachstein üdülőrégió jóval számos más osztrák üdülőrégió előtt jár. Kattints >> IDE << a szálláskereséshez, válassz úti célt, időpontot, szálláshely típust és máris a legjobb ajánlatok között keresgélhetsz!

2.) Schladming-Dachstein mobil applikáció 240 túraajánlathoz

240 túraajánlat akár offline is elérhető a mobiltelefonodon! Az Android vagy iOs okostelefonokra letölthető mobil alkalmazás 240, vegyesen téli és nyári túrához (sífutás, hótalpas kirándulás, téli séta, sítúrázás, szánkózás) kínál hozzáférést. A szintkülönbségek, a részletes leírások és a fotók mellett a felhasználók olyan kiegészítéseket is használhatnak, mint például a hegycsúcskereső- vagy a hegymászóprogram. Kattints a képre:



a mobil applikáció eléréséhez, töltsd le az alkalmazást és válaszd ki a számodra legszimpatikusabb útvonalat!


Bővebb információ, kapcsolat:
Steiermark Tourismus
+43 316 4003
info@steiermark.com
www.steiermark.com

Forrás: (c) Steiermark Tourismus
Forrás: (c) Steiermark Tourismus
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus

Hirdetés