Síparadicsom nem csak síelőknek - Val Thorens Hír

www.valthorens.com
2009/11/12
A tél teljes terjedelmében remekül síelhető a francia Val Thorens 140 km sípályája, ráadásul a kezdők számára 40 hektár gyakorló-placc is készült. Az ide látogatók 20 százaléka nem síelni jön.
Hirdetés



Gyalogtúra, hótalpas kirándulás, az olasz Alpok több ezer csúcsának panorámája, jégfalmászás, motorosszán, sárkányrepülés, wellness, ésatöbbi ésatöbbi, felsorolni is nehéz... Szóval azon felül, hogy 8 fekete, 27 piros és 34 kék pályát kell bejárnia annak, aki minden métert ki szeretne próbálni, szinte lehetetlen unatkozni Val Thorens-ben. A pályák 99%-a 2000 méter felett található és némelyik 3000 méternél is magasabbról indul.

A vendéglátásra sem lehet panasz, 3 és 4 csillagos szállodák kényelmében lehet kipihenni az egész napos sportolást. Csak vigyázz, mert a szobaajtódon kilépve már a sípályán is vagy, szóval itt nem dobálóznak a "pályaszállás" fogalmával.

 



 

Val Thorens újdonsága a kezdők arénája. Európa legmagasabban fekvő síterepén több, mint 1,5 millió Euro-s beruházás keretében egy új, 40 hektár területű gyakorlóteret alakítottak ki kezdők számára.

 

A síelés mellett igazi mókásság a Toboggan, alias popsisí (vagy felnőtt nevén seggsnowboard). Ne a nejlonzacskós, vagy műanyaglapos kisdomboról lecsúszkálós verzióra gondolj, hanem képzelj el egy speckó, biztonságos ülőtálcát, amivel egy 6km hosszú és 700méter szintkülönbésgű kanyargós pályán versenyezhetsz a pajtásokkal, akár setétben is. A helyiek komolyan veszik ezt a sportot, 2010 április 14-én még Toboggan Kupát is rendeznek, hog ykiderüljön ki tud legjobban seggen csúszni (talán az igazgató?).

 
Hirdetés