Sípálya épül Tusnádfürdőn Hír

turizmus.com
2008/11/03
Száz nappal is meghosszabbítható a turistaidény, ha megépül a sípálya Tusnádfürdőn, az erdélyi fürdővárosban - mondta Albert Tibor polgármester. A beruházás már elkezdődött, és a tervek szerint december 15-re el is készül.
Hirdetés



A sípálya mintegy 600 ezer lejbe kerül, a pénzt a turisztikai egyesület tagjai, vagyis a helyi idegenforgalmi vállalkozások és az önkormányzat adta össze.

Tusnádfürdőn ( Baile Tusnad ) három nagyobb és két kisebb szálloda üzemel, a nagyobbak nagyjából 160, a kisebbek 40-50 ággyal. További 15 panzió és magánszállások várják a vendégeket. A nyári idényben naponta nagyjából 2500, a téli szezonban 1500 férőhely várja a látogatókat. A sípálya megépítésétől azt reméli a polgármester, hogy jelentősen növekedni fog a turisták száma a tavalyi 140 ezerről, remélhetőleg évente 200 ezerre. A helyi önkormányzat terveiben élményfürdő és sporttelep építése is szerepel. A fejlesztéseknek gátat szab, hogy a városnak évente kevés bevétele származik az idegenforgalmi adóból, a befizetett jövedelemadónak pedig csak 25 százaléka kerül vissza az önkormányzathoz.
Hirdetés