Ortovox - síruházat és felszerelés Hír

Ortovox - síruházat és felszerelés Hír

Kakuk András
Kakuk András
2016/12/20
Biztonsági felszerelés stílusosan
Hirdetés

Az Ortovox 1980-ban dobta piacra első lavina jeladóját. Azóta töretlenül fejleszt, de nem csak jeladókat, hanem lavinalégzsák rendszert és ruházatot is. Az egyik legtrendibb márka hazai forgalmazójának kínálatából csemegézünk.

 

Avabag

Vadonatúj saját fejlesztésű légzsák-rendszer, ami tavaly elnyerte az ISPO különdíját. Az egész rendszer mindössze 690 gramm, ráadásul kivehető. Ennek köszönhetően egész évben optimálisan használható a táskád és nem kell a nyári túrára magaddal cipelni a légzsákod vagy emiatt másik hátizsákot venni. A légzsák kioldó fogantyúját újratervezték, szem előtt tartva, hogy bal- és jobbkezesek is gyorsan ki tudják oldani ha baj van. Magassága pedig méretre állítható.

Avabag
Avabag
Kép forrása: store13.hu

A hátizsák a különdíjas rendszer nélkül is átlagon felüli. Ascent és Freeride típusait egyenként is ötletes tulajdonságok teszik népszerűvé. Nekünk kifejezetten tetszett, hogy a zsák ¾ részig felcipzározható, ami ekkora méretű zsákoknál nem alapfelszereltség. A sí-, és snowboard cipeléshez használható hevederek mind stílusosan elrejthetők, a sok lógó cucc nem fog zavarni, beakadni használat közben.

A legjobban az tetszik a táskában, hogy minden technikai részletre gondoltak a tervezők, de ez mégsem látszik elsőre rajta. Jégcsákánynak, túrabotnak is természetesen meg van a helye, de akkor sem sértődik meg ha ritkán használod erre a célra. A táska belsejében is gondosan meg van tervezve mindennek a helye. Lapát, szonda mind kéznél - kifejezetten fontos, ha tényleg használni kell. A Freeride típusok gerincvédővel együtt érkeznek, ami kivehető ha éppen nem a vadonban tervezel zúzni.

Ha mindezeket és a speciális dolgokat nem használod akkor is egy olyan táskáról van szó, amit bárhol bevállalhatsz nem csak az adrenalinnal túlfűtött közösségekben.

Hátizsák bérlés

A lavinalégzsák rendszerrel ellátott táskák a hagyományos hátizsákokhoz képest borsos árúak, de idén a Store 13-ban kedvező áron hatalmas választékot találtok. Ha mégsem terveztek beruházni, akkor helyben bérlésre is van lehetőség.

 

Merino aláöltöző

Mondtam már, hogy imádjuk a Merinot? A Merino juh gyapjából készült ruhák kimagaslóan védenek az ultraibolya sugárzástól, kevésbé gyűrődnek, nem büdösödnek, télen fűtenek, nyáron hűtenek és még meg sem gyulladnak, mint a szintetikus társaik. Nem utolsó szempont ez sem egy kandallós, aprés-ski estén.

A lehetséges merino termékek közül, hatalmas választékával tűnik ki az Ortovox. A 6 különböző vastagságban (a gyapjútextília sűrűségét jelző érték 105-230 g/cm3 között változik) elérhető modellek a legfázósabbak számára is alternatívát nyújtanak. Ha már önmagában ez elegendő ahhoz, hogy ne tudj választani akkor kérd ki a Store 13 eladói véleményét, ugyanis ezen felül számos szín és stílus, környak és garbó, "supersoft" elnevezésű szuperpuha és versenyzők számára készült darabok próbálnak összekeverni.

Rock\'n Wool Forrás: Ortovox
Rock'n Wool
Kép forrása: Ortovox

 

"ide-őket-de-azonnal" síruhák

Védelem az elemektől, minimális súly, maximális funkcionalitás. Az Ortovox hivatalos szlogenjével nem tudunk vitatkozni. Az Ortovox Thoray Dermizax NX membránokkal dolgozik ami az összes membrán közül kimagasló lélegzőképességével tűnik ki. A kabátok merino béléssel érkeznek ami maximális kényelmet és meleget nyújt. Akinek a rétegkabátok nem elegendők, találnak maguknak hagyományos bélelt, vastag síkabátot is az összes létező, szükséges extrával.

 

MERINO-GUARDIAN-SHELL-3L-JACKET-M-70201-strong-blue-OPEN-1440.jpg Forrás: Ortovox
MERINO-GUARDIAN-SHELL-3L-JACKET-M-70201-strong-blue-OPEN-1440.jpg Forrás: Ortovox
Kép forrása: Ortovox

 

Igazából kicsit gondban vagyunk, hogyan mutassuk be egyenként a kabátokat. Megoldásként maradjon az, hogy beszéljenek a képek magukért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés