Moszkvai havasok - 4évszakos fedett sípálya Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/01/02
Oroszországban megirigyelték Dubai sivatagi síterepét, ezért gondoltak egyet és megépítették saját fedettpályás síparadicsomukat. Télen és a nyári melegben is lehet hamarosan síelni Moszkvában egy hatalmas csőben, amelyet a várost körülfogó körgyűrű közelében építenek.
Hirdetés

A megoldás viszonylag egyszerű: az ovális keresztmetszetű, hőszigetelt cső legmagasabb pontja 97 méter, hossza 365 méter. Az alján a hűtőcsövek mennek, aztán következik a megfelelő padozat, amelyet három ipari mélyhűtőből látnak el hóval, és további 56 ipari hűtőberendezés biztosítja az állandó mínusz 5-7 Celsius-fokos hőmérsékletet és a 65 százalékos páratartalmat. A csőben egyszerre mintegy 600 ember síelhet, és mellettük mintegy 50 hódeszkás szórakozhat elkülönített területen.

A közvetlenül egy új lakóház mellett húzódó cső azonban csak része lesz egy egész hatalmas komplexumnak: lesz szálloda, jeges sportcsarnok hokipályával, úszómedencék egész sora, orosz gőzfürdő és bowling, több étterem, VIP-klub és parkoló 600 autónak, benne külön VIP-területtel.

 



 

 A síelés a tervek szerint hétköznap 1100 rubelbe (7700 forintba), hétvégén 2000 rubelbe (mintegy 14 ezer forintba) kerül majd két órára, beleértve a síléc és a bakancs kölcsönzésének díját, saját felszereléssel hétköznap 600, ünnepnap 1000 rubelért (4200-7000 forintért) lehet majd két órát a pályán tölteni.

A különös tél-nyári sípálya a tervek szerint január elején nyílik meg.

 
Hirdetés