Miért épp Karintia? Hát mert... Hír

(x) - Támogatott tartalom
2012/01/06
Figyelem! A cikk olvasása komoly Karintia utáni vágyódást idézhet elő. Elolvasása csak saját felelősségre!

Elő a hótalpakkal!

 

Nálunk igazi kalandornak érezheti magát kicsi- és nagy vagy hölgy hótalpas túrázó, amikor felfelé caplat a porhóval borított ösvényen. A hótalpas túrák nagyszerű lehetőséget biztosítanak a Hohe Tauern Nemzeti Park felfedezésére. A parkőrök tökéletesen ismerik a védett területeket és bevezetik a turistákat a természet és az itt fellelhető állatok életébe, titkaiba. 



 



 

A lavanttali régióban, a Klippitztörl-ön egyedi hótalpas túrákkal találkozhatunk: a zöld „Lélegző-túra“ (4,8 km) különösen kezdőknek ajánlott, a Panoráma túra (7,3 km) bámulatos kilátást ígér, illetve a piros Hohenwart túra (10,3 km) egy igazi kihívás, amely 3,5 órát vesz igénybe. 

További infó...

 

 

32 Top-síterületet találhatunk Karintiában:  Heiligenblut, Katschberg és Nassfeld között, Bad Kleinkirchheim-től a mölltali gleccserig kínál hóbiztos és napsütéses síelési lehetőségeket. A Karintia-Osttirol 1,5-14 napig érvényes síbérlettel nyitva áll előtted Karintia összes sípályája!



 



 

 

 

5 nagyszerű indok családi üdülésre Karintiában.

1. Délen szeretik a gyerekeket. Karintiában nem a sebesség számít, főleg amikor az ember a pályán gyerekekkel síel. A síelés itt sokkal inkább a kényelemről és a biztonságról szól. A sok családbarát szálláshely kifejezetten a szülők és a gyerekek igényeinek megfelelően lett kialakítva. A legszuperebb síiskolák saját sítereppel várják a gyerekeket, amelyek gyermekbarát létesítményekkel teszik könnyebbé a tanulást. Ilyenek pl. a varázsszőnyegek, melegedő helységek és a pályák mentén elhelyezett vidám kabalák. A gyermekeknek kijelölt pályák részben már a hotelek ajtajától indulnak!

2. Kiválóan karbantartott pályák.  A széles- és összesen több, mint 1000 km hosszban elterülő pályák, 25 hóbiztos síterepen teszik Karintiát tökéletes családi síbirodalommá.

 



 

3. Mindig csak felfelé. A közel 300, legjobban kialakított felvonó létesítmény hosszú várakozási idő nélkül, gyors és biztonságos úton szállítja a kicsi- és nagy síelőket a hegytetőkre.

4. A karintiai klíma.  Az Alpok-Adria vonal által közrefogott területeken a síelők az enyhe és napos téli klímát élvezhetik, itt nem kell fagyos hóviharokra számítani!

5. Biztonság.  Karintia hóbiztonságáról a napsütötte napok közötti rövid, de tartalmas havazások és hóágyúk százai gondoskodnak, hogy a karbantartott pályákon novembertől tavaszig élvezhető legyen a síelés. A biztonsághoz még hozzátartozik, hogy Karintiában minden 15 év alatti sportoló bukósisakot kell viseljen. Ez természetesen a felnőtteknek is javasolt.

További infó...

 



Megtanulni síelni és snowboardozni 3 nap alatt? Karintiában ez garantált! Van kedved síelni? 2011 telétől a leendő „pályák ördögei“ 3 nap alatt megtanulhatnak síelni vagy snowboardozni – minden karintiai síiskolában és síterületen egységes áron és pénzvisszafizetési garanciával, ha nem sikerül! 



 



 

 

  

 

Téli vidámság Karintiában Nincs még egy olyan hely, ahol a tél változatosabb volna, mint a napos dél-osztrák területeken.

A telet kedvelő családok szívesen jönnek az Alpok déli odalára, hogy megismerjék a határtalan síelés élményét. Havas hegyek és befagyott tavak között nem csak fantasztikusan széles, hanem tökéletesen karbantartott és több mint ezer km-nyi sípályával várja Karintia a síelni vágyókat. Mi lehet még szebb annál, minthogy egy hosszú síeléssel töltött nap után termálfürdőben kényeztessük magunkat, vagy hogy az Alpok-Adriai konyha remekeit kóstolgassuk? Majd miután újra frissek vagyunk, indulhatunk is az éjszakai szánkózásra. A téli vidámságot 100%-ban „borítékolhatjuk“ magunknak!

 

További infó...

   

 

Téli álom helyett téli élmények Karintia lelkes téli rajongói tökéletes és hóbiztos sípályákkal és sok-sok napsütéssel találkozhatnak.

Karintiában, az Alpok déli oldalán akár a profi, akár a hobbi síelők is megtalálhatják számításaikat. Az alpesi sportolók tökéletesen karbantartott pályákon csúszhatnak, nagy sífutópálya nyomvonalrendszerből válogathatnak, illetve a freeriderek és snowboardosok speciális terepen tehetik próbára bátorságukat. Az Alpok leghosszabb fekete pályájától egészen a kényelmes lejtőkig, itt mindent megtalálsz!

További infó...

  



 

Kulináris élmények Milyen lenne egy téli üdülés finom falatok nélkül? Karintia természetesen serpenyős ételeiről is nevezetes. Az itt tipikus Alpok-Adriai konyha találkozása a helyi osztrák összetevőkkel egy vonzó kombinációt alkot a déli szomszédok könnyű és mediterrán konyhájával. Egyszerűen nagyszerű párosításokat találunk, pl. a ravioli itt töltött „Kasnudel“ néven kerül az asztalra és a kuglóf sem csak a kávéhoz, hanem húsvéti sonkához vanilia sodóval kerül felszolgálásra.