Mennyit kell utazni a síelésért? - Hójelentés Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/10/27
Most épp kiragyogott a nap itthon, mi viszont már a hófödte hegycsúcsokról álmodozunk. Fel is írtuk,hogy menny hó van a síterepeken és melyikhez mennyit kell utazni... egyelőre dilemmázunk hova is menjünk.
Hirdetés

Az elsődleges szempont a hó mennyisége volt, vagyis azokat a sípályákat szedtük össze, ahol legalább 50 centi hó van. Ezután mindegyik pálya mellé odaírtuk a Budapesttől való távolságát , így most keressük az optimális megoldást.

 

Ausztriában optimálisan Dachstein -hez kell utazni (kb 520 km), és jelenleg 90 cm porhó vár ránk. Ha egy kicsivel többet utazunk, már 160 cm vastag hópárnán csúszkálhatunk a Mölltal gleccseren (kb 600 km).

A Hintertux gleccser 750 km-re vár 150 centi hóval, de ha minél rövidebb utazással akarod megoldani, Hochkar 430 km-re 60 centi havat ígér. Bőven 50 centi feletti hómennyiséget jelentettek Hochkönig , Saalbach Hinterglemm , és Stubai felől is.

 



 

A Svájci síterepek közül Saas-Fee és Zermatt Matterhorn sípályái felől hallottunk 74-90 cm hóról. Mivel nagyjából megegyező távolságra vannak, ezért vagy a szívünk dönt, vagy a pályák hossza: Zermatt: fekete 71km, piros 106km, kék18km, Saas-Fee: fekete 25km, piros 50km, kék 25km.

 



 

Nehéz a döntés, de amíg kitaláljuk, elmegyünk egy nagy adag jéggel csütörtökön a Nyugatihoz, mert Snowboard-ot lehet nyerni.

 
Hirdetés