Még több program az Október 23-i hosszú hétvégére Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/09/24
Október 23-a csütörtökre esik. Vagyis... 4 napos lesz az őszi hosszú hétvége!!! Az előző heti cikkünkben már kaphattál ízelítőt a hosszúhétvégés aktív programokról, de nehogy azt hidd, hogy csak ennyit tudunk! Tesztelj síléceket, utazz, túrázz páratlan vidékeken, vagy vegyél részt a gleccserfesztiválon.
Hirdetés

Gleccserfesztivál 2. - Próbáld ki elsőként a legújabb sí- és snowboard cuccokat!

A TandT Sport által rendezett, hagyománnyá formálódott téli szezonnyitó rendezvény - melynek ezúttal az ausztriai Hintertux Gleccser ad otthont  - jó lehetőséget biztosít a kezdődő szezon sí és snowboard újdonságainak kipróbálására, hiszen több vezető felszerelés forgalmazó kínálja tesztelésre legújabb modelljeit.

Itt mutatják be a Head által kifejlesztett I-Type forradalmi megoldásokat alkalmazó sícipő újdonságát, melynek hajlékony talprésze kivételes mozgásszabadságot biztosít a síkötésből való kilépés után.

Tesztelheted a legújabb túra- és símodelleket (persze nem nő-modelleket, hanem termékeket), gleccsertúrázhatsz, akár amatőr versenyen is indulhatsz akár sípályán, akár snowboarddal az alpin és freestyle parkban . Sőt, igazi téli csemegét ígér a Kiteline snowkite bemutatója, ahol egy roppant élvezetes és látványos produkcióval készülnek Csaba Petiék. Lehetőség nyílik a snowkite ernyők kipróbálására és oktatók segítségével a technikák elsajátítására.

Péntek és szombat este fergeteges partyval készülnek egy igazi „szögbeverős” tiroli kocsmában, lesz magyar és tiroli DJ, divatbemutató, sí film premier és eredményhirdetés értékes ajándékokkal. 

Bővebb infó: klikk ide

Érdeklődni:  Tel: 06-70-376-0658, 06-70-376-0638 E-mail: utazas@tandtsport.hu    Web:

 

 

Völkl, síteszt

Tiéd a lehetőség, hogy kipróbáld a 2008/2009-es Völkl síléceket ! A Völkl és a Vadon Sport tesztsíelést szervez Ausztriában, ahol teljesen ingyen kipróbálhatod a legújabb léceket, szaktanácsadást kérhetsz és látványos bemutatókat is nézhetsz, miközben forralt boros bögre melengeti a kezedet. Irány tehát a Pitztal-gleccser , ahol a garantáltan jó hóviszonyok mellett a gyárszalagról frissen legördült lécekkel lehet siklani!

A tesztelésre jelentkezni kell a pontosan kitöltött jelentkezési lapon ; erre október 5-ig van lehetőséged. A kijutást egyénileg kell megoldani, ám a szállás a nemakármilyen, 4csillagos wellness szállodában lesz megoldva. Az elszállásolásról és a síbérletárakról olvasd ez a

Bővebb infó: klikk ide

 

 

Erdély, Koltó - Hosszú hétvége Erdélyben, Gutin-hegység, Barcánfalva, Nagybánya

Tegyél aktív utazást Erdélyben , ráadásul szabit sem kell kivenned! A túra első állomása Nagybánya, ahol felkapaszkodtok a Szent István torony csodás panorámát nyújtó legtetejére, majd elkezditek az ismerkedést Koltó val. Koltóban kizárólag magyar anyanyelvű családok élnek, akiknek páratlan vendégszeretetéről Te is megbizonyosodhatsz a négy napos kirándulás alatt.

Koltón töltötte mézesheteit Petőfi Sándor , akiről a XVIII. századi Teleki Kastély múzeumában sok újdonságot megtudhatsz. Többek között meglátogathatod azt a kőasztalt, ahol a Szeptember végén című versen kívül további számos Petőfi mű megszületett.

A Gutin-hegység be is mentek majd egész napos gyalogtúrázni. A Gutin-hegység a Keleti Kárpátok része . Széles erdei úton túrázhatsz fel az 1126 méter magas Magura csúcsra és megtekintheted Gutin híres látnivalóját , a Kakastarély 1056 méter magas jellegzetes sziklafalét.

Pintye betyár társaival rendszeresen kifosztotta a Lengyelországból érkező rácokat, de nemesi kastélyokba is betörtek... Hogy miért írjuk ezt!? Mert a róla elnevezett Pintye fogadóban pihentek majd meg.

A túra keretében megnézheted a Bódi-tavat , Lápos-hegységet . Nem mindennapi élmény lesz a Szaploncai vidámtemető , ahol a gyászoló családok humoros versikékkel búcsúztaják halottaikat. Átlagos erőnlét mellett bátran nekivághatsz.

Bővebb infó:

 

 

Csehország - Túra a Cseh-Óriáshegységben és a Morva-Karszton, városnézés Prágában és Cesky krumlovban... 

Több, mint 1100 barlang és kisebb-nagyobb szakadék vidékére utazhatsz, a Morva-karszt területére. Sok barlang különlegesen szép csepkövekkel rendelkezik.

Szeretnéd tudni hogy néz ki egy olyan barlang, ami egyszer csak beszakadt? A Macocha-szakadék pont ilyen. A barlangok és szakadékok mellett Cesky krumlov hangulatos, középkori belvárosában csatangolhatsz. Kastélyegyüttesek, kastélyszínház, kastélykert és kastélyminden. Idegenvezetés keretében bepillantást nyerhetsz a korabeli cseh arisztokrácia életébe. Jó hír, hogy lesz sörgyárlátogatás is, az Eggenberg sörgyárban.

Prágába is ellátogat a túra, majd a Cseh Óriáshegység a célpont. Ha kalandot keresel, itt a helyed. Az Adrspach-Teplice homokkő tornyai között fapallókon kelhetsz át a tornyok közt zubogó keskeny patakokon, nem utolsó sorban gyönyörű a táj. Inyencség még a Csontkápolna , ahol emberi koponyákból és csontokból készített különös tárgyakat állítanak ki.

Ha kalandra, izgalmakra és különlegességekre vágysz, ez a Te túrád!

Bővebb infó: klikk ide

 

 

Provence hétvége - ötnapos hosszú hétvégés utazás Franciaország legendás tájain

Párizs után irány Marseille , a hatalmas dél-francia város, majd innen haladtok majd Provence belső vidéke. Provence ma már sokkal többet jelent Franciaország egyik tartományánál; megtestesíti mindazt az életérzést, azt az életörömöt, aminek bemutatására elég volt néhány remek könyv és film, hogy egycsapásra világhíressé váljon. Provence egy fogalom, ami éppúgy jelenti a lélekemelően szép tájakat, a kőből épült középkori falvakat, a levendula illatát, mint a falusi piacok forgatagát, a sajtok, olívabogyók, pástétomok, kenyerek és borok világát, no és a lucullusi lakomákat.

Egy provence-i utazásban már-már nem is a látnivalók a fontosabbak – pedig ezek is végtelen számban sorakoznak itt –, hanem a provence-i életöröm megtapasztalása, amit azonnal saját bőrünkön érezhetünk, ha egy kicsit is nyitottak vagyunk a befogadására. Sétálj a 17-18. századi díszes épületek, szökőkutak, elegáns üzletek, platánok árnyékában hűsölő terek között. A szállás sem akármilyen, egy 17. századi postafogadó épületéből kialakított vendégház .

Kiváncsi vagy milyen egy provence-i piac ? A második nap reggelén ez lesz az első program. Lourmarinból Isle-sur-la-Sorgue kisvárosába utaztok, ahol éppen ezen a napon tartják a heti piacot. A központi tereken és az azt övező keskeny utcákon ilyenkor lezárják a forgalmat és árusok hada lep el mindent. A piac mellett természetesen a városra is érdemes figyelmet szentelin. Az óvárost apró csatornák veszik körbe, amik 24 vízkereket hajtanak.

Az 5 napos kirándulás alatt valódi képet kapsz a francia - illetve a provence-i -  életérzésből.

Bővebb infó:

   

 

Még több programajánlat a hosszú hétvégére!
Hirdetés