Mariborsko Pohorje sorsolás Hír

Mozgásvilág.hu;https://plus.google.com/102961354769860735359
2013/12/02
Szlovénia legnagyobb síterepére sorsoltunk síutat
Hirdetés

A Pohorje hegység fő gerincét alkotó sípályákon, különböző nehézségi szinteken, összesen 41,5 km-nyi pályán síelhetsz és snowboardozhatsz. Sőt, lehetőséged van továbbá Európa egyik leghosszabb éjszakai kivilágított pályáján is síelni! A pálya 10 km hosszú és alkalmas kezdő és haladó síelők számára is. Egyszer egy évben a világ legjobb női síelői is eljönnek ide, ahol az Audi FIS Sí Világkupa (Golden Fox Trophy) óriás lesiklásán mérik össze erejüket. 2014. februárjában 50. alkalommal kerül megrendezésre ez a méltán népszerű és sok szurkolót vonzó esemény. Hogy a sífutók se maradjanak sífutó élmények nélkül, közel 40 km-nyi sífutópálya várja őket Pohorjén. Sőt mi több, a telemárk síelők, a snowboardos adrenalin függők és carving rajongók is megtalálják a számukra kínálkozó lehetőségeket.

Minden évben van valami újítás, idén egy új sílifttel bővült a 20 síliftet és 5 ülőliftet számláló állomány, ezzel az új lift Szlovénia legnagyobb síterepének hasznos elemévé vált.


Mariborsko Pohorje sípálya

(fotó: (c) Pohorje Resort)

A téli élmények mellett felsőkategóriás szálláshelyek várják a vendégeket közvetlenül a sípályák közelében. Választhatsz hotelek és apartmanok széles kínálatából, ahol egyszerre a komfortot és a helyi konyha specialitásait is élvezheted. Aktív pihenésedet többféle animációs-, relaxáló-, éjszakai síelő- vagy éjszakai túra programmal fűszerezheted meg. 

Természetesen síkölcsönző és síiskola is rendelkezésedre áll, este pedig wellness centrumokban lazíthatsz a szauna, a jakuzzi vagy akár egy masszázs igénybe vételével. Ellátogathatsz például a teljesen egyedi, a tengerszint felett 1050 m magasságban fekvő uszodába is.

 

Areh hütte
Areh hütte
(fotó: (c) Pohorje Resort)


Mariborsko Pohorje több nagyszerű szálláshellyel vonzza a téli turistákat:

- Martin****, Bolfenk és Videc*** Apartmanok
Egyszerre modern, letisztult és otthonos apartmanok várnak néhány méterre a sípályáktól. Magas (890-1050 m) elhelyezkedésük ellenére könnyen megközelíthetőek és kialakításuk minden igénynek maradéktalanul megfelel. Komfortos környezetet biztosítanak a természet közepén. Minden apartman hangulatos szobákkal, telefonnal, kábel TV-vel, kandallóval, terasszal, modern konyhával, minden hálószobához tartozó külön fürdőszobával és pótággyal felszerelt. Minden házhoz tartozik parkoló és fűtött sítároló. A Bolfenk állomány öltözővel, mini szupermarkettel és wellness részleggel is rendelkezik.

- Hotel Arena****
A Mariborsko Pohorje lábánál újonnan épült hotel egy teljesen új fejezetet nyit az itteni szálláshelyek dimenziójában. A hatalmas teraszajtók révén minden szoba csodásan világos és a fák szinte karnyújtásnyira állnak az embertől. A hotelhez tartozó wellness és szauna részlegben további felejthetetlen élményeket gyűjthetünk, valamint az étteremből páratlan kilátás nyílik az éjszaka megvilágított sípályára.

- Hotel Bolfenk****
A Hotel Bolfenk az apartman lánc új belépőjeként nyitotta meg kapuit vendégei előtt és a síközpont közvetlen közepén helyezkedik el. 20 luxuskategóriás szobát, a la carte éttermet, napos teraszokat, a lobbiban kandallót, bárt és kávébárt, konferencia termet és külön sítárolót kínál. Minden szobához tartozik fürdőszoba, telefon, kábel TV, minibár, saját terasz, pótágy és wifi. A hotel közvetlenül kapcsolódik az egyik apartmanházhoz és vele együtt a Bolfenk Mountain Wellness központhoz is.

- Hotel Videc****
Az újonnan épített Hotel Videc felturbózza az apartman szolgáltatásokat Mariborsko Pohorjén. 28 szobában 114 ágyat kínál. A téli időszakban főleg a fiatal korosztályt és a családosokat célozza meg, nyáron pedig edzőtáborok, kerékpárosok és családok figyelmébe ajánlott leginkább. A hotel 20 m-re helyezkedik el a Bolfenk Mountain Wellness központtól, amely plusz parkolót, sítárolót és kerékpártárolót biztosít.

- Boarding House Martin*** és Hotel Areh**
Kellemes szállás a hegyekben, békés természeti környezet és a sípályák közelsége jellemzi. A 3-4 ágyas szobák fürdőszobával, közös TV-vel ellátottak, a 2006-ban felújított Boarding House Martin saját étteremmel, sítárolóval és parkolóval rendelkezik és minden szobában külön kábel TV is van.

A Pohorje Resort-hoz tartozó szálláshelyek:Hotel Bolfenk, Hotel Arena és Martin Apartmanok.

 

Bolfenk Hotel
Bolfenk Hotel
(fotó: (c) Pohorje Resort)

 

A síközpont híres regionális konyhájáról, amelyet pohorjei szakácsok hagyományos receptjeik alapján készítenek. Sok tartalmas ételkülönlegesség lát itt napvilágot, amely igazán jól jön egy kimerítő síelős nap után. Hogy hol tudunk ilyen ételeket enni? Például a Trikotna jasa hüttében, a régi Koca-ban és Luka-ban, a Bolfenk és Aréna hotelekben, valamint a Boarding House Martin-ban.

 

 

Nyertes
Horváth Ádám - Lovasberény

Hirdetés
Hirdetés
teaser_img_alt
cta_newsletter_logo_alt
Ez is tetszeni fog
Hirdetés