ISPO díjas Atomic kötés Hír

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu
2012/02/07
Az Atomic Tracker lett a leginnovatívabb kötés a piacon! Oké, de mégis ki mondja ezt?
Hirdetés

Az Atomic Tracker lett a leginnovatívabb kötés a piacon! Oké, de mégis ki mondja ezt?  Sportolók, kereskedők, szakújságírók az egész világról, akik a héten a Trackernek adták át a szakma legáhítottabb díját, az ISPO díjat.

Minden évben az ISPO Münchenen, a világ első számú sport üzleti és kereskedelmi rendezvényén díjazzák az előző év leginnovatívabb sportszer megoldásait , melyek mind kinézet, mind felhasználhatóság területén valami újat és kiemelkedőt mutatnak

2012-ben a döntéshozók által legjobbnak ítélt termék kategórián belül a „Lábbeli és kötés” termékcsoport díját az ATOMIC-nak ítélték oda. 9 ország képviselői: sportolók, újságírók és kereskedők is egyhangúan az Atomic és a Salomon forradalmian új kötését javasolták az év leginnovatívabb termékének.

 
82139-AD5001400_N_TRACKER_16_S_V4.jpg
„Az ISPO díja egy olyan, hónapokig tartó intenzív fejlesztés és együttműködés gyümölcse melyet a Salomon szakembereivel együtt érdemeltünk ki.” állítja Wolfgang Mayrhofer az Atomictól. „Rendkívülien büszkék vagyunk az eredményre, melyet az új Tracker backcountry túrakötés ért el, amely biztosan meg fogja változtatni a síelők véleményét a backcountry műfajáról”.
Atomic Tracker 16 és Salomon Guardian 16
A kötés a három kötelező funkció kombinációjával érdemelte ki az elismerést:

• Low Profile ház (a nagyobb stabilitás és jobb terep visszajelzés érdekében alacsonyabb állvány magasságú), 

• túlméretezett platform (maximum erőátvitel és dinamika), 

• könnyen működtethető Hike & Ride Switch (nem szükséges eltávolítani a síléceket gyalogos és lesikló mód közti váltáskor).

 
82139-AD5001400_N_TRACKER_16_S_V2.jpg
Freeride túra kötéseknél , sokszor ki kell lépni a kötésből, ahhoz, hogy a túra és lesikló mód között válts. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt hegyoldaltól függően akár veszélyes is lehet. A Salomon és Atomic kötésénél a Hike & Ride switch , úgy működik, hogy a váltáshoz elég, ha a botoddal megnyomod a kötés hátsó kioldó karját, és máris túrázhatsz. Fordított esetben a cipőt tartó kart kell lehajtani, és már vissza is tudsz lépni a kötésbe.

A túra módnak 2 állása van , (a normál túrakötések által nyújtott 3 helyett) alap és a magas. Saját tapasztalat azt mutatja, hogy ez a 2 elég is. A 2 között is egyszerűen lehet váltani.  A kötés ezen részét a botoddal „pöckölgetni” is elég.  Elég fontos funkció, főleg a kezdőknek, akik sokszor nem találják a megfelelő beállítást, ezért gyakran változtatják azt, de ugyanakkor nem szeretnék, ha mindig mindenki rájuk várjon. 

A low profile ház és a széles platform nyújtotta előnyöket nem tudtuk letesztelni (reméljük majd jövőre) de ha az ISPO bírákat és Daron Rahlvest meggyőzte, akkor talán minket is!

Jövő szezonban itthon is kapható lesz, árat sajnos még nem tudunk…  De már várjuk nagyon :)


Hirdetés