Heavy Tools Nawil síkabát- a tökéletes választás? Hír

KisDzsoni - Mozgásvilág.hu
2012/12/12
Egész hetes kitartó igyekezetem végre eredményesnek bizonyult: sikerült találnom 1 kivetnivalót a Heavy Tools Nawil dzsekin.
Hirdetés

A kivetnivalóm pedig: A síszemüveg tartó belső hálós zseb kisebbre sikeredett a kelleténél. A légyszem méretű, domború lencsés szemüvegek kicsúsznak belőle. Ha a statisztikai adatokból kiszámított kb. 11 főt - akik csak ezért a zsebért vesznek sí-, netán snowboard kabátot - leszámítjuk, akkor elmondhatjuk, hogy a maradék pár százezer magyar síelő megtalálta a számára legtökéletesebb sídzsekit.

Nagyon sok fajta síkabát található a boltokban, az egészen olcsótól a topmodellek már-már csillagászati árú darabjaikig, sőt sokan kifejezett síkabát nélkül letudják az évi 1 hetes síelést. Pedig egy jó sídzseki meg tudja menteni a téli üdülésünket, hiszen nincs is rosszabb annál, amikor egy hideg, szeles napon az átázott kabátunk miatt úgy ahogy van elmegy a kedvünk a síeléstől!

 

Mi tud egy sídzseki általában?
Először is vízálló. Bár ideális esetben nem sok eső esik síelés közben, azért egy egész napos havazás végére csúnyán szétázik bármilyen nem vízálló ruhadarab, és a borulásokat nem is számoltuk még!

Egy jó kabátban van hószoknya, hogy az esések után ne kelljen 2 kiló havat kiszednünk a kabát alól. Itt kell megemlíteni a csuklónál található bujtatót is. Fontos lehet az állítható kapucni a viharos időkre, és megannyi apróság még... Persze mindez legyen megfizethető!

 

A teszt

A gyártó jóvoltából 1 hétig tesztelhettem a dzsekit. A körülmények tökéletesek voltak, a kezdeti hómentes állapot után Schladming régióban 1 hétig esett az égi áldás, amihez időnként kellemes szél is társult, az állandó -5 C, -10 C mellett.

A Heavy Tools kabátja már első ránézésre is csinos darab. Rikító zöld és sárga színkombója nekem kifejezetten bejött (és a feleségemnek is).  Hál’ istennek a jó tulajdonságok sora nem áll meg a kiváló dizájnnál.

A kabát 10 000 mm/h-ig vízálló és lélegző is. Ha szeretnéd tudni a lényeget, és nem a rizsát, hogy mit jelent ez a 10 000 mm/h, akkor összefoglaljuk egy mondatban: tapasztalatunk szerint egy ilyen anyag a durva záport is bírja bringázás közben - anélkül, hogy befüllednél - amihez képest a hóesés már bakfitty!

 

Heavy Tools Nawil
Heavy Tools Nawil

 

Mivel technikai top modellnek szánták, az apró részletekre is odafigyeltek, így a zipzárak és a varrások is hegesztettek! Sok vízálló kabátnál ezt a kisebb részletet el szokták felejteni, így hiába jó az anyag, ha az illesztéseknél beszivárog a nedvesség!

Természetesen dukál az állítható, és lezipzározható kapucni is, csakúgy, mint a hószoknya. (ez sajnos nem kivehető) A csukló résznél kialakított hóbejutás védő, ujjbujtató - hogy hívják ezt magyarul? - viselet kényelmes, bumszli varrás mentes, és kellő helyet ad, hogy a nagyobb síkesztyűkre is rá tudjuk húzni a kabát ujját.

Alapfelszereltség a kabát bal ujján elhelyezett síbérlet tartó zseb is - amiben beépített szemüveg törlő selyem kendő is van -, illetve a hónaljak alatt elhelyezett szellőző nyílások. Kifejezetten kellemes meglepetés volt, hogy a nyílásokat fedő zipzárokat egy kézzel könnyen lehet fel-,és lehúzni.

Az mp3 lejátszóra optimalizált belső zseb, zsinór kivezetéssel nem hiányozhat, csakúgy, mint a plüss bélelt nyakrész, és a fényvisszaverő pontok a vállon.

A kabát kellemesen bélelt, így a mínusz 6-10 fokban egy aláöltözettel és egy pulóverrel simán megbirkóztam az elemekkel, pedig 20 km-es szél is fújt. Így külön ajánlom a fázós jégtündéreknek, akik általában a szekrényük teljes tartalmát felveszik, hogy nehogy fázzanak, így egyben azt is elérik, hogy még véletlenül se tudjanak megmozdulni.

 

Heavy Tools Nawil
Heavy Tools Nawil

 

A Heavy Tools Mountain Attack Nawillel bármelyik sípályát kellő magabiztossággal támadhatjuk meg, és a bárban is mi leszünk a legdivatosabbak!

Az ára pedig már önmagában is üdítő! Nézd meg a rövid bemutató videót itt, és aztán vedd is meg!

+kellő technikai tudás
+divatos megjelenés
+kitűnő ár/érték arány

 

Választásnál érdemes figyelembe venni: számomra (178 cm, 73 kg) az M-es méret volt tökéletes. Akinek a zöld nem a zsánere, szürke, kék és piros színből választhat még. A zöld mellett, a másik kedvencem a piros.

 

A Heavy Tools Mountain Attack Nawil síkabátot - na most jön a csavar - a Heavy Tools-tól kaptuk kipróbálásra, köszönjük! Bővebb infó a kábátról itt!

 

Hirdetés