Exkluzív sífelszerelések (Zai Spada, Pirelli Winter Sottozero) Hír

Bartus Péter - Sportoutlet.hu;http://www.sportoutlet.hu
2009/11/16
St. Moritz, helyi elit síbolt: Érzem, hogy valami van a levegőben, egy nagy találkozás előtt állok. Önkéntelenül vonzott valami, majd megláttam matt csillogását, és tudtam, meg kell érintenem...
Hirdetés

Zai Spada

...borzongás futott át rajtam, másodpercekig döbbentem álltam a nagybetűs TÖKÉLY előtt. Megláttam az árát, gyors fejszámolás után masszív drogosokat idéző mozdulatsorral remegve kaparom elő a pénztárcámat, majd zombiként indulva a kocsiban levő vésztartalék felé ráeszmélek, hogy elszámoltam, ez 2,5 millió Ft átszámítva…..

Svájci sílécgyártóknál mondhatni az lóg ki a sorból, aki nem kézzel, kis szériában gyártja a síléceit. 6 éve létezik ez a márka, egy fanatikus által irányítva. Minden egyes sí egy külön történet, de a Zai Spada Cufla (rétó románul: hóvihar) és a Zai Spada Suffel (lágy szellő) talán a síléc fogalmának határait feszegetik , minden szempontból.

80328-zai02.jpg

111 pár készült mindkét modellből, igény esetén mind a geometriáját, mind a szerkezetét a vevőre hangolják . Megfelelő alakúra munkált gránit köveket rétegelt karbonszálak tartanak össze, ez adja síléc szerkezetét, hihetetlen dinamizmusát és szilárdságát. A léc oldalfala maga a szerkezet, így kézzel is megérinthetjük a zöldes, csillogó köveket.

80328-zai01.jpg

A kötés a VIST munkája, és természetesen a kiegészítők sem maradhatnak el: Spada logo-s polírozott carbon bot dombornyomott bőr szíjjal, egyedi sízsák , rohamsisakokat idéző polírozott carbon bukó , amit levegővel a fejre alakítanak ( Zai Capalina ), valamint egyedi síszemüveg teszi tökéletessé a szettet.

 

Pirelli Winter Sottozero

A Pirelli cégtől nem meglepő, hogy első pillantásra profilidegen projectekbe öl pénzt, ami látszólag semmi közvetlen anyagi előnnyel nem jár számára, gondoljunk csak a Pirelli naptárakra . A Pirelli , mint elit gumigyártó cég számára azonban elsődleges fontosságú a kommunikáció, a kommunikáció pedig maga az alkotás. 

Ilyen célból született meg 200 páras limitált szériában a Pirelli Winter Sottozero síléc . A sísportban még inkább érvényesül az az értékesítés lélektani eszköz, hogy a vásárló nem terméket, hanem gazdagságot szeretne vásárolni magának , ez a célja ennek a sílécnek, ezt az imidzset szeretné erősíteni a Pirelli, mint márka.

80328-pirelli.jpg  

Maga a termék kézműves munka , de a Head iSupershape szlalom síléc alapjain nyugszik, 170, 175 és 180 cm-es hosszban készül, 12.1-es rádiusszal a 170 cm-es modellnél. A kötés a Tyrolia Freeflex gyártmánya, természetesen a logo-kat mindenhonnan eltávolították, egyedül a faron virít egy diszkrét „ Head technology ” felirat. Ami igazán különlegessé teszi, az az autógumikat idéző, vajpuha fekete bőrbevonat, gigantikus, a léc első negyedét uraló, negatívba nyomott piros P betűvel. Hátul a Pirelli téli gumikra utaló Winter Sottozero felirat teszi letisztultan elegánssá, egyben tökéletessé a grafikai tervet.

 



  Bartus és fiai / Slalom Sport

 
Hirdetés