A legújabb síszemüveg trendek - Uvex Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2009/11/27
 A síszemüveg kiválasztásánál fontos, hogy UV-szűrős, nem párásodó és kényelmes legyen. A hagyományos szemüvegeken túl választhatunk akár polárszűrős, ventillátoros vagy swarovski kristályos darabot is.
Hirdetés

A téli síszezon a nyakunkon van, ideje beszerezni a felszerelést. Az ideális és tudásszintünknek megfelelő síléc és snowboard kiválasztása központi kérdés minden téli szezon beköszöntével. Az egész napos lesiklást egy rosszul kiválasztott sportkellék igencsak el tudja rontani. Az alapfelszerelésre legtöbbször gondosan ügyelünk, de a kiegészítőkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig a síszemüveg nagy kincs a pályán , legyen szó ködről, hóesésről vagy süvítő szélről.

 

Szerencsére lecsengett az egész arcot beterítő, idétlen mintázatú síszemüvegek kora , az elmúlt években pedig egy sor technikai újításon és ráncfelvarráson estek át. Az idei kínálatából mindenki talál kedvére valót, az egészen kicsiknek a bébi szemüvegek, a hölgyeknek a keskenyített fazon, a sípálya ördögeinek a versenykategória dukál. A piacvezető UVEX sokat ad a minőségre, minden síszemüvegét Németországban gyártatja, emellett a különleges makrolon lencsét a Bayer gyógyszergyártó céggel közösen fejlesztették ki, mely megszűri az UV-sugarakat és meggátolja a párásodást.

 

Bár sok színű és árnyalatú lencsés síszemüveg van forgalomban, a szemnek a sárga lencse a legnyugtatóbb , mely ködben, felhős időben, az esti órákban és vakító napsütésben is remekül beválik. Aki ragaszkodik a lencsék váltogatásához, megteheti. A vékony kerettel ellátott színes lencsék egyszerűen bepattinthatók, azonban csak néhány modell cserélhető lencséjű .

 

Az idei tél hasznos darabjai

A napsütés sok esetben okoz problémát, a fehér hótakaró visszaveri a sugarakat, ezért gyakran vakító élményben lehet részünk, mely nem csak kellemetlen de balesetveszélyes is. Az polárszűrős lencséi garantálják, hogy a hószemcsék nem csillognak a szemünkbe. A szűrő emellett biztosítja a természetes színeket, és megőrzi a kontrasztokat is.

A síszemüvegekkel a legnagyobb probléma, hogy ha épp nincs rá szükség, nincs az a zseb, ahová be tudnánk préselni. Az uvex pocket modelljeit azonban félbe lehet hajtani , rugalmas anyagának köszönhetően egy kis zsebbe is kényelmesen elfér.

 

 

 

A szemüveg bepárásodása rendkívül kellemetlen tud lenni, ez egy jó minőségű termék esetében manapság már nem fordul elő. Ám ha szeretnénk bebiztosítani magunkat vagy fennáll a párafenyegetettség veszélye, választhatjuk az UVEX electric modelljét, mely egy ventilátor segítségével 5 percenként kivezeti a párás levegőt.

 



 

Aki különleges luxusra vágyik, az megvásárolhatja az variotronic modelljét. A közel 120 ezer forintos darab lencséje egy gombnyomásra elsötétedik, így a nagy ugrató utáni hirtelen vakítás élménye a múlté. A folyadékkristályos lencsetechnológiának köszönhetően pár másodperc alatt lesötétedik, függetlenül az UV-sugárzástól és a hőmérséklettől.

 



 

A női szemüvegek esetében sem kell tartanunk a holttértől, a keskeny modellek elég szélesek ahhoz, hogy belássuk az egész pályát. A luxust kedvelő hölgyek kedvence idén minden bizonnyal a swarovski kristályos modell lesz.

 



 

5 jó tanács, amire figyeljünk szemüvegvásárlásnál:

- Olyan szemüveget válasszunk, mely sehol nem nyom. - Megfelelően lássunk ki belőle, ne legyen holttér.  -Egyre többen viselnek bukósisakot, érdemes sisakkompatibilis szemüveget venni.  -Bizonyosodjunk meg róla, hogy a lencse szűri az UV sugarakat.  -Olyan szemüveget vegyünk, mely nem párásodik be –kérjük ki az eladó tanácsát.

  UVEX

 
Hirdetés