A hétvégén megnyitott a Jasná síparadicsom Hír

Turizmus.com
2011/12/09
A hétvégén számos újdonsággal nyitotta meg kapuit Szlovákia egyik legjobb síközpontja, a Chopok északi oldalán fekvő Jasná síparadicsom.
Hirdetés



Az enyhe időjárás ellenére több kilométer hosszú hóágyúzott pálya biztosította a tökéletes szezonkezdést snowboard és a sí szerelmeseinek. Az új szezon újdonsága az északi és déli Chopokot összekötő felvonó, melynek köszönhetően jó néhány kilométert spórolhatunk meg, hiszen elég csak Besztercebányáig utaznunk.

A sícentrum népszerűségét impozáns méreteivel (16 pálya, 17 felvonó) és korszerűsített, minden igényt kielégítő síliftjeivel (2 új hatüléses, és egy új hatfős kabinos a régi 4 fős helyett), megfizethető áraival és közeli fekvésével vívta ki.

 

A Jasnára látogatók több fajta kategóriájú szállás közül válogathatnak, az olcsó faházas apartmanoktól kezdve a 3-4 csillagos wellness hotelig minden megtalálható. A lesiklópályák tövében található a napközben étteremként működő, az esti órákban pedig apres skivé és diszkóvá változó, 800 fő befogadására alkalmas Happy End névre hallgató music club.

 

A hó és koncertrajongó magyar fiatalok körében is szeretnék népszerűsíteni a síterepet . 2012. február 9. és 13. között kerül megrendezésre a HÓÓÓRUKK fesztivál, ahol napközben nyílt, amatőr, pénzdíjas sí és snowboard versenyek zajlanak majd, este pedig a magyar zenei élet legjobbjai és nagy ígéreti koncerteznek.

A sípályán töltött nap után megpihenhetünk és újult erőre kaphatunk a közeli aquaparkban, a Tatralandiában, mely egész évben várja vendégeit. Termálmedencék , csúszdák, vízi röplabda és kosárpálya, szaunavilág várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. A Tatralandia Szlovákia legnagyobb ilyen jellegű komplexum (nincs ekkora aquapark sem Lengyelországban, sem Csehországban). Ami még vonzóbbá teszi, hogy a síbérlet árában benne foglaltatik a belépő, agy rossz idő esetén a pályák helyett a csúszdákon csúszhatunk. A vendégek részére szálláslehetőség rendelkezésre áll helyben.

  

Hójelentés, időjárás előrejelzés itt!
Hirdetés