Védd a szemed minden helyzetben

Védd a szemed minden helyzetben

(x) - Támogatott tartalom
2016/06/15
Megfelelő szemvédelem sport közben is - akár látáskorrekcióval

Szemünk védelme, különösen sportolás közben, kiemelten fontos. Ilyenkor nem csak a káros sugárzástól, de a fizikai behatásokkal, széllel és piszokkal szemben is óvnunk kell értékes szervünket. Ezek mellett persze az sem árt, ha mindezt szinte észrevétlenül, komfortosan és időjárás függetlenül tudjuk tenni, mert máskülönben oda az élmény...

 

Kiemelkedő kényelem és védelem Olaszországból

Az idén 30 éves Rudy Project a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy az elérhető legfejlettebb technológiák és legjobb anyagok felhasználásával olyan sportszemüvegeket készítsen, melyek a lehető legjobb szem- és arcvédelmet nyújtsák számodra. Ennek köszönhetően sportszemüvegeik teljes mértékben arcodra szabhatók: a szárak és orrnyergek egyszerűen, ujjainkkal, hő hatás nélkül állíthatók – hisz nincs két ugyanolyan fejforma. A szárak és orrnyergek nedvességre is tapadó gumírozásúak – a testmozgás során keletkező izzadtságtól sem kezdenek lecsúszni arcunkról a szemüvegek. A keretek könnyek valamint rendkívül rugalmasak és erősek, illetve magas bázisgörbületüknek és lencsekialakításuknak köszönhetően pedig nagy a szél-, szem- és arcvédelmük. A lencse cserélhetőségnek, és a fényre sötétedő lencséknek köszönhetően pedig minden időjárási körülményhez könnyedén alkalmazkodhatsz.

 

Rudy Project Forrás: rudyproject.hu
Rudy Project
Kép forrása: rudyproject.hu

 

Élvezd a sportot látáskorrekcióval is

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a fémkeretes utcai dioptriáskeretüket viselve sportolnak, de ennél a megoldásnál sem a lencse, sem a keret nem aktív testmozgáshoz lett tervezve, így egy fizikai behatás (például bukás) során különösen veszélyes lehet szemünk és arcunk épségére nézve! Vannak, akik kontaktlencsével próbálkoznak, de a porosabb sportágak (mint például terepfutás, terepbringázás) során égető, viszkető érzések tehetik kellemetlenné az élményt. És vannak, akik inkább nem viselnek semmilyen látásjavító megoldást sport közben, mondván, úgyis kicsi a dioptriájuk – de ezzel is kockáztatják saját testi épségük. Ők mindannyian azért választják ezeket, mert úgy gondolják, le kell mondaniuk a kompromisszummentes sportolásról, csak mert látáskorrekcióra szorulnak. Pedig van megfelelő megoldás!

De miért is fontos annyira, hogy minden helyzetben megfelelő szemvédelemmel sportoljunk? Mert a zavartalan és megfelelő látás, a biztonságos szemvédelem valamint a komfortos és észrevétlen látáskorrekció növeli hatékonyságunk, és nem utolsó sorban megfelelően védi szemünket és arcunkat!

 

Rudy Project Forrás: rudyproject.hu
Rudy Project
Kép forrása: rudyproject.hu

 

Sportdioptriás megoldások egy kézből

A Rudy Project sportszemüvegek több dioptriás megoldást kínálnak – megtartva azok minden előnyét a magas bázisgörbületből eredő szélvédelemtől az arcra szabhatóságig mindent – melyek közül saját dioptriánk, elvárásaink és pénztárcánk alapján tudunk megfelelőt választani.

A dioptriás megoldások közül a legegyszerűbb az INSERT, mely a legmagasabb dioptria értékeket képes fogadni. A keret és a nem dioptriás Rudy Project lencse mögé bepattintott dioptriás félkeretes inzert előnye, hogy +7.00 – -7.00 dioptriatartomány* csiszolható bele, ráadásul nem igényel speciális gyártási módot, így gazdaságosan és gyorsan elkészíthető a lencse. Ráadásul a dioptriás lencsénk a keretbe foglalt nem dioptriázott lencsék megvédik a külső behatásoktól, kosztól, így nincs szükség speciális bevonatok alkalmazására. Hátránya az inzert mérete miatti szűk periférikus látás, amit agyunk fejmozgatással kénytelen korrigálni.

Rudy Project rx insert Forrás: rudyproject.hu
Rudy Project rx insert
Kép forrása: rudyproject.hu

Nagyobb látómezőt biztosító megoldás a DIRECT CLIP, mely esetében a Rudy Project keretbe szerelt nem dioptriás lencse helyére kerül egy dioptriás lencse fogadására alkalmas félkeretes inzert. Ebben az esetben az INSERThez képest nagyobb látómező biztosított és magas dioptriatartomány alkalmazható (akár +5.00 – -7.00 között*) biztosított. Viszont a dioptriás lencsénket közvetlenül éri a piszok és akár a fizikai behatások, ezért szükséges speciális bevonatok és felület kezelések alkalmazása! Plusz a keret lencse cserélhetőségével az időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodáshoz több klipszbe kell több fajta lencsét gyártatni.

Rudy Project rx direct Forrás: rudyproject.hu
Rudy Project rx direct
Kép forrása: rudyproject.hu

A világ legfejlettebb lencsetechnológiája, az IMPACTRX pedig extra széles látómezőt, hihetetlen komfortot és időjáráshoz alkalmazkodást biztosít. Az egyedülálló, akár törhetetlen és fényre sötétedő, 8-as bázisgörbületű lencséknek teljes keresztmetszetükben prizmakompenzáltak – fejmozgatás nélkül is minden pontján élesen látunk ki, ráadásul akár multifokális verzióban is elérhetők. Előnye a kiemelkedő szemvédelem (a törhetetlen kivitel megfelel az ANSI Z87.1+ ballisztikus szabványnak), a széles felhasználhatóság (víztiszta állapotból sötét feketébe vagy bordóba sötétedik), a széles látómező (prizmakompenzált és a nem dioptriázott lencsékkel teljes mértékben megegyező forma és méret). A törhetetlen és fényre sötétedő lencsetechnológiáról, ami nem-dioptriás kivitelben is elérhető természetesen,

*a dioptriatartományok össztörőben értendők – vagyis a dioptria és a cilinder értéke együttesen – és csak irányadó értékek.

 

Ismerd meg jobban a lehetőségeket

Ahogy látod, aktív életvitel során sem kell lemondanod a sportszemüvegek kínálta kényelemről! A Rudy Project által kínált dioptriás lehetőségekről bővebb információt találsz a hazai forgalmazó weboldalán, illetve a számodra ideális megoldás kiválasztásában segítenek a bemutatótermükben (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.).