Újabb fontos szakasszal bővül Budapest kerékpáros hálózata Hír

Mozgásvilág.hu
2011/11/09
A Magyar Kerékpárosklub és a Budapesti Közlekedési Központ közös sajtótájékoztató keretében adta át a Fóti úti kerékpársávot.
Hirdetés

 

A Fóti úti kerékpársáv legfontosabb jelentősége, hogy összeköttetést teremt a belváros és a Megyeri híd között, valamint kapcsolatot létesít a Váci úton futó EuroVelo nemzetközi kerékpárúttal. A Magyar Kerékpárosklub szerint példaértékű fejlesztésről van szó, hiszen kis ráfordítással, magas színvonalú, kerékpárosbarát fejlesztés valósulhatott meg a BKK és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésének köszönhetően.

 

81980-P1130619.JPG

 

Az új fejlesztés valóban példaértékű. A Fóti út teljes rekonstrukciójának keretében a 255 millió forintos összköltségből 4 millió forintot különítettek el a kerékpársáv kialakításához (táblák, piktogramok, sáv-felfestés, stb.) és ennek eredményeképp egy kerékpárosok, autósok, gyalogosok és tömegközlekedők számára egyaránt kellemesen használható útszakasz jött létre.

 

81980-WP_000228-2-.JPG

 

Végig jól látható sávfelfestés és/vagy kerékpáros piktogram teszi egyértelművé a kerékpáros sáv létét. A bringások elsőbbsége a buszmegállókban megszűnik, de például a Leiningen Károly utcai lámpás kereszteződésnél az autók előtt van lehetősége a bringásoknak a szabad jelzést megvárniuk - legalábbis a piktogramok ezt feltételezik.

 

81980-WP_000229-2-.JPG

 

Mint Vitézy Dávid (Budapesti Közlekedési Központ) elmondta, ezúttal nem kerékpáros-, vagy autós-, közlekedésfejlesztés történt, hanem egyszerűen Közlekedésfejlesztés.

 

81980-WP_000230-2-.JPG

 

László János külön kiemelte, hogy ezúttal egy valódi kerékpárút átadás történik szalagátvágással és nem összevarrással, mint ahogyan azt néhány éve történt ( klikk ide )

 

Link: Budapesti Ke rékpárút Térkép
Hirdetés