Új helyszínen a Gerecse Maraton! Hír

MTB Challenge
2013/07/17
A Gerecse hegység érintetlen részei tavaly kerültek fel a mountain bike-osok térképére.
Hirdetés

Július 20-án, szombaton folytatódnak a Mountainbike Challenge küzdelmei, ezúttal a második alkalommal megrendezésre kerülő EKdigital Gerecse Maratonnal, amely a tavalyi helyszínről a tarjáni sportpályára költözik.

A Gerecse hegység érintetlen részei tavaly kerültek fel a mountain bike-osok térképére. A sikeres debütálás után itt a folytatás, így ismét megmérkőzhetnek a bringások egy hazai viszonylatban technikásnak számító pályán.

A programban szerepel gyerek- és családi verseny, amely minden lurkó számára leküzdhető akadályokat tartogat, ennek távja 10 kilométer, valamint közép (25 km) és hosszú távú (66 km) maraton.

A középtáv köre mindenki által teljesíthető erőpróbára csábít, amely két viszonylag hosszabb és több rövidebb emelkedőt tartogat. Fontos változás, hogy a raj-cél terület áthelyezése miatt a hosszú táv pályája tovább hízott, így 66 km mellet 1730 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük az indulóknak. A hosszabb táv pályája technikás részeket, izgalmas mászásokat és komoly lejtőket is tartalmaz, így bárki számára megfelelő tartogat kihívásokat.

A verseny központja a Komárom-Esztergom megyei Tarján község sportpályáján kerül berendezésre. A terület Tatabánya felől az 1-es úton vagy Zsámbék-Szomor irányából közelíthető meg.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub által szervezet Gerecse Maratonra szerdáig lehet nevezni a hegyibringa.hu nevezési felületen, ahol elég csak a nevezési szándékot leadni, a részvételi díjat a helyszínen is fizethetik az indulni vágyók. Emellett a szervezők a verseny napján helyszíni nevezésre is biztosítanak lehetőséget.

A pálya jelenleg teljesen száraz, mindenhol tekerhető és az időjárás előrejelzések is pozitívak, a rajtcsomag ezúttal is bőséges tartalommal bír és 29(!) kategóriában kerülnek díjazásra az indulók, így semmi akadálya nem lehet, hogy egy izgalmas versennyel gazdagítsuk a maraton kollekciónkat.

További információk a www.tktk.hu oldalon, a közösség pedig a www.facebook.com/gerecsemaraton címen található.

Hirdetés