Thule Legend GoPro- Sling Pack

Thule Legend GoPro- Sling Pack

Kakuk András
Kakuk András
2016/05/16
Miért jó egy kifejezetten GoPro tárolására tervezett táska?
Hirdetés

Azért mert kicsi, ergonomikus, szép és jól használható. És azért mert nem feltétlen kell GoProhoz használni.

Napi szinten közlekedek kerékpárral Budapesten így valami apróság mindig van nálam, ha más nem a szendvicsem. A jól bevált futártáskámban ilyenkor kergetőzik az alma és a szendvics. Állandóra ott figyel a pótlámpa, néhány névjegykártya, usb stick, napszemüveg tok. Na ehhez nagy táskát vinni badarság.

Zsebre vágni mégsem tudom őket. Itt jön képbe a „legenda”.

A kb. 7 literes Legend, hivatalosan Gopro táska. Ennek megfelőlen az akció kamera tokok között keressük a Thule oldalán.

Mitől GoPro tartó egy táska?

Bármelyik táskába berakhatom az akció kamerámat és voilá van egy GoPro táskám. Amivel a Thule táskája többe tud az, hogy a főrekeszben egy kétrétegű szivacsból tervezett, ütésálló tartó helyezkedik el, ahova akár 2 kamera és a hozzá tartozó adapterek is elférnek. A számomra vicces célcsoport igenis létezik, láttunk már ilyet.

A nem GoPro használó aktív kerékpáros, utazó vagy éppen kiránduló csoport azonban lényegesen nagyobb. Hála istennek gondoltak erre a skandináv mérnökök is, így a szuper kék kameravédő tokot egy mozdulattal eltávolíthattam és voilá kaptam egy szuper kerékpáros futártáska stílusú, napi kirándulásokra, közlekedésre tökéletes darabot.

Mi tetszik a Legend sling táskában ?

A „Legend” sorozat tagja hozza a megszokott Thule stílust. Elegánsak nevezném, ami napi városi közlekedéshez kifejezetten előny. A darab nem túl feltűnő, a sötétszürke színek dominálják amit itt-ott tör meg a Thule által szeretettel használt kék szín.

Használat közben

Futár táska révén keresztben hordhatjuk a vállunkon. Ilyen táskáknál alap, hogy egy másik hevederrel lefogathatjuk, meggátolva ezzel, hogy körbeforogjon menet közben a testünkön. A Thule Legendnél is alaptartozék ez. Magát a táskát ellenben csak 1 féleképpen, bal vállra lehet felkapni, azaz meg lehet fordítani csak mivel nem erre lett tervezve a szivacsozása, nem lesz túl kényelmes.

A fölösleges heveder maradékot le tudjuk fogatni, így nem fog lengeni. Apróság ez de bosszantó ha nincs.

Kézre áll Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Kézre áll
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

A táska tele van zsebbel, rekesszel. Már-már túl is tolták a fejlesztést ezen a téren. A mobilodat a vállhevederen található retro korszakot idéző rekeszbe is tárolhatod, vagy a plüssel bélelt média zsebben is, ami a táska legbelső részén található és közvetlenül a hátadra fekszik fel. A gyári marketing szerint napszemüvegek tárolására is javasolt, amit a gyakorlatban nem ajánlok mert nyomni fogja a hátad, vagy ha telepakolod a táskádat akkor a szemüvegednek sem teszel jót.

Egy fő- és egy mellékrekeszen belül további lehetőségeink is vannak, hálós, zipzáros kivitelekben.

Ami kifejezetten tetszik a termékben, hogy nem kell levenni ahhoz, hogy kényelmesen ki-be pakoljunk. Ha előre húzzuk a táskát, akkor pont kézre áll minden. A zipzár húzókája olyan méretű és kialakítású, hogy kesztyűben is könnyen használható. A táska tartalmához könnyen hozzáférünk és attól se kell tartanunk, hogy egy-két tárolt darab magától kihullik rakodás közben.

A táska szűk keresztmetszete, -ami egyben az előnye is- felhasználhatóságát tekintve a mérete. Űrtartalmat nem ad meg hivatalosan a Thule de kb. 7 liter lehet. 

Én simán elrejtettem benne esőkabátot, esőnadrágot, egy könyvet, a telefonomat és néhány apróságot is egyszerre.
Sajnos a táska önmagában nem vízálló és esőhuzat sincs hozzá. Léteuik viszont egy esőálló változata, de az csak Ázsiában elérhető. Mondjuk a monszunhoz kell is...

Sok minden belefér azért... Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Sok minden belefér azért...
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

Hirdetés