Sífelvonós Downhill világkupa Schladmingban Hír

ww.mexse.hu
2009/10/14
Az új szakaszon volt olyan hely ahol majdnem kormányig süllyedtek a vasak. Embert próbáló szakasz volt, hosszú, irdatlan meredek, rengeteg gyökérrel. Aki elindult az csak az alján tudott megállni - vagy bringán vagy anélkül :) .
Hirdetés

Szeptember 20. Schladming - a világkupa sorozat utolsó állomása és egyben az év legizgalmasabb futama volt . A versenyt megelőzően a nagy esélyes Hillnek csupán csak 16 pontja volt Minaarral szemben. De a dobogó többi fokán is csak néhány pont volt a döntő. Feszült volt a felkészülés a versenyzőknek, hiszen 2005 óta Hill minden évben dobogón állt Schladmingban.

 

A pénteki edzésnapon érkeztünk Schladming ba, a versenyzők már a pályán "rótták" a köröket. Egy kis expós nyálcsorgatás után mi is gyorsan felmentünk a pályára, hogy bejárjuk azt és készíthessünk néhány fotót az edzés napról. A pályát nagyon elegyengették a versenyre, de a laza talajból adódóan nagyon hamar kikopott. Az új gyökeres szakaszon volt olyan hely ahol majdnem kormányig süllyedtek a vasak. Ezen az új gyökeres-erdei szakaszon kívül más változtatás nem is nagyon történt a pályán - bőven elég volt ez :) . Embert próbáló szakasz volt, hosszú, irdatlan meredek, rengeteg gyökérrel. Aki elindult az csak az alján tudott megállni - vagy bringán vagy anélkül :) . 

 



 

A versenynapon egy reggeli csúcs-séta után követtük végig a délelőtti edző köröket. Majd következett a verseny, a nőkkel kezdődött a futam. Náluk már korábban eldőlt a sorozat végeredménye, hiszen Jonnier már győztesként indult . Nagy meglepetés volt azonban Tracy Moseley győzelme. Ezzel a győzelemmel a második helyre ugrott az összetettben.

 



 

A junioroknál teljesen nyílt volt a verseny. Több esélyes is volt, egyikük éppen aznap töltötte a 18. életévét  - Danny Hart. ő este már legálisan ünnepelhette alkohollal a futam és az összetett győzelmét.

 

A férfiak között nagy volt a versengés. Minnaar 11. lett az időmérőn, viszont a versenyen nagyon jó időt ment. Sokáig senki sem tudta elbitorolni tőle a forró-széket. Se Peat, se Gee, se az időmérőn és a versenyen is nagyon jó időt futott Ben Reid. Aztán jött Sam Blenkinsop aki itt nyert először életében a tavalyi versenyen, most pedig sikerült Minnaar-t megvernie. Fairclough is nagyon jó időt ment az időmérőn. ő tavaly itt nagyon nagyot esett, a döntőben mintha óvatosabbra is vette volna a figurát. A pódium 5. helyére volt elég az ideje.

 



 

A végén már csak Barel és Hill maradt a rajtban. Barel sajnos esett és technikai problémákkal is küzdött. Hill nagyon odafigyelve és pontosan ment. Sokan mondták és mondják, hogy talán végre beérett. Már az első részidőnél két mp. előnye volt Blenkyvel szemben - bár ahogy már nem egyszer előfordult még bukhatott volna nagyokat a pálya lejjebbi részein, de ő okosan, ésszel veretett végig a pályán és simán nyerte a schladmingi VK futamot és ezzel együtt a sorozatot is.

 

Tekintsünk egy kicsit így a végére a jövő évi VK sorozatra. Csak hat verseny lesz jövőre, mind keményebbnél keményebb pályákon. Val di Sole, Champéry, Maribor, Schladming .... a VB pedig Mont Sainte Anne - ben lesz - nem 4x pályán meg BMX ugratókon.

 

 

... és akkor az eredmények:

Schladming DH VK 8#:

férfiak:

1. Sam Hill 4’01,10” 2. Sam Blenkinsop 4’03,43” 3. Greg Minnaar 4’04,71” 4. Aaron Gwin 4’08,07” 5. Brendan Fairclough 4’08,93”

 

Nők:

1. Tracy Moseley 2. Floriane Pugin 3. Céline Gros 4. Sabrina Jonnier 5. Mio Suemasa

 

Összetett végeredmény:

Férfiak:

1. Sam Hill 2. Greg Minnaar 3. Steve Peat 4. Gee Atherton 5. Mick Hannah 6. Justin Leov 7. Sam Blenkinsop 8. Brendan Fairclough 9. Aaron Gwin 10. Fabien Barel

 

Nők:

1. Sabrina Jonnier 2. Tracy Moseley 3. Emmeline Ragot 4. Floriane Pugin 5. Céline Gros
Hirdetés