Salzkammergut Mountainbike Trophy 2016 újratöltve!

Salzkammergut Mountainbike Trophy 2016 újratöltve!

(X) - Támogatott tartalom
2016/05/04
Ausztria legnagyobb és legkeményebb mountainbike maratonja idén július 8-10. között csap a lóerők, akarjuk mondani láberők közé..megannyi izgalmas program: 7 különböző táv, Junior Trophy, eMTB Trophy és eMTB tesztlehetőségek, Bike Expo, Bike Aréna!

A verseny időpontja: 2016. július 8-10.

Bad Goisern; mióta a verseny 1998-ban első alkalommal megrendezésre került, a Salzkammergut-Mountainbike-Trophy Ausztriában a legnagyobb MTB-maratonná nőtte ki magát. 1998-ban csupán 220 elszánt kerékpáros nevezett, amely szám immáron 42 országból érkező indulóval 2015-re több, mint 5.000 főre nőtt!


Hallstätter Salzberg Forrás: (c) Erwin Haiden
Hallstätter Salzberg
Kép forrása: (c) Erwin Haiden



Verseny a pokolba és vissza..


A 800 legkeményebb mountainbike versenyző számára a megmérettetés július 9-én, hajnali 5 órától indul, az extrém táv indulói
Bad Goisern piacterén sorakoznak fel a rajthoz. Hihetetlen küzdelem veszi ekkor kezdetét Európa legkeményebb mountainbike maratonjának 211 km-es és 7.119 m szintemelkedéssel rendelkező távján.

A kemény profik mellett évről évre egyre több újonc vívja meg harcát, hogy legalább egyszer rajta lehessenek az extrém táv célbaérkezőinek listáján. A győztesek már rég ünnepelnek, míg több kerékpáros csak sötétedés után fejezi be küzdelmét. Még inkább figyelemreméltó az a tény, hogy hölgyek emelkedő tendenciával vesznek részt ezen a merész kihíváson.


Salzkammergut-Trophy a világ 15 legkeményebb MTB-versenye között!

A Salzkammergut-Trophyt nem ok nélkül választotta ki egy neves kerékpáros magazin, ugyanis más több napos rendezvény mellett csak két egynapos verseny volt képes felkerülni a listára - a 
Salzkammergut-Trophy immár a földkerekség 15 legkeményebb MTB versenyei közé tartozik.

 

7 különböző táv a Trophy-n

Az elmúlt évek alatt kibővítették a Trophy kínálta lehetőségeket az indulók számára. Napjainkban már 7 táv közül lehet választani: szombaton - az extrém táv mellett - 22, 37, 53, 76 és 119 km-en lehet indulni, ahogy a 60 km hosszú technikás “All-Mountain” versenyszámban is.
 


Salzkammergut ismét a Masters-EM házigazdája lesz!

A 2002-es rangos Európa Bajnokság és a 2004-es Világbajnokság után a Salzkammergut Trophy 2016-ban ismét nemzetközi verseny házigazdája lesz. Két évvel később pedig a Dachstein régió biztosítja a helyszínt az UEC Masters EM számára. Minden 1986-ban vagy korábban született liszenszes kerékpáros jogosult a részvételre.

A női futamnak Obertraun ad otthont, ahol a hölgyek 4 kategóriában mérhetik össze erejüket a 76,5 km hosszú és 2.446 m szintkülönbséggel rendelkező távon. Hogy a férfiak közül valaki elnyerhesse a kék Európa Master trikót, teljesíteniük kell a hét különböző kategóriában értékelt 119,5 km és 3.838 m szintemelkedésű távot.

Start-Trophy 2015 Forrás: (c) Erwin Haiden
Start-Trophy 2015
Kép forrása: (c) Erwin Haiden

 

Junior-Trophy – gyerekek, pattanjatok ti is nyeregbe!

A Trophy vasárnap már csak a fiataloké, akik a SCOTT Junior Trophy-n versenyeznek egymással. Időközben a SCOTT Junior Trophy Austria legnagyobb “junior versenye” lett, több, mint 400, 3 és 14 év közötti fiatalkorú és gyermek résztvevővel. Minden kiskorú korosztály rajthelye Bad Goisern központja lesz. A versenytávokat korosztályok szerint határozzák meg, 125 métertől (U5) egészen 9.6 km-ig (U15).

Fiúk és lányok külön versenyeznek!
Ebben az évben, annak érdekében, hogy a fiatalabb korcsoportokban is fenntartsák a lelkesedést, az U9 és U11-es korcsoportú gyerekek eldönthetik, hogy időméréssel vagy anélkül akarnak e versenyezni. Továbbá minden korosztály - az elakadásokat elkerülendő - fiúk és lányok külön indulnak. Amúgy nincs különbség, hogy valaki időméréssel vagy anélkül versenyez: minden résztvevő megkapja a futam után a mézeskalácsból készült érmet és a Trophy pólót! Illetve természetesen ki ne felejtsük a tombolát, amelyet a győztes eredményhirdetése után sorsolnak ki és a főnyeremény egy SCOTT mountainbike, valamint egy pár Fischer síléc.

 

Downhill verseny egykerekűvel!

A Trophy hétvége egy igen látványos eseménnyel zárul: több, mint 100 egykerekű versenyző indul 500 m szintkülönbséget leküzdve a Predigstuhl-ról lefelé, a völgyön át Bad Goisern irányába! A Bad Goisern-ben megrendezésre kerülő downhill verseny immár állandó helyszíne lesz az egykerekű versenyeknek, hovatovább ebben az évben házigazdája lesz a 2016-os Osztrák Egykerekű Bajnokságnak is.

A Trophy-n számos egyéb versenyszámban is lehet indulni:
- Tűzoltó brigád MTB Bajnokság
- Osztrák Tartományi Bajnokság
- VKB-Business Trophy - céges bajnokság
- Tandem: mind a 7 távon lehet tandem kerékpárral versenybe szállni

 

IDEI ÚJDONSÁG: "eMTB Trophy"

2016-ban első alkalommal rendezik meg a Salzkammergut-Trophy részeként a speciális e-bike versenyszámot a Bad Goisernt körülölelő hegyláncokat meghódítva.

E-Bike-kör: 36 kilométer és 1.180 m szintkülönbség
A táv a pedelecek részére 36 km, 1.1180 m szinttel. Az időmérés alapját három pillér képezi - 2 mászás és egy technikailag nehéz lejtmenet vissza a völgybe. Az „eMTB-Trophy“-n az idő az előbb említett 3 részből fog végül összeadódni, ezzel együtt a teljes kört egy megadott limitidőn belül is teljesíteni kell.
Ezzel az újonnan létrehozott versenyszámmal a résztvevőknek a leggazdaságosabb módban ajánlatos kerékpározniuk, hogy az elektromos rásegítés a verseny végéig kitartson; ráadásul a technikás szakaszon kerékpározási készségüket is bizonyítaniuk kell.


Vezetett kerékpártúrák teszt-eMTB-kkel a Trophy-Hétvégén!

Hogy a megfelelő figyelmet megadhassuk az „eMTB“ teljesen új kezdeményezésének, a 2016-os Trophy lehetőséget nyújt különböző eMTB modellek tesztelésére a teljes Trophy hétvége alatt - akár egy kijelölt teszt-útvonalon vagy vezetett túra keretében. Különösen érdemes megemlíteni az "A" és "B" útvonalú “napfelkelte túrát” az ”Ewigen Wand“-on, szombaton!

További információkat a vezetett túrákkal kapcsolatban >> << találsz!

Fojtik Zweiter 2015 Forrás: (c) Erwin Haiden
Fojtik Zweiter 2015
Kép forrása: (c) Erwin Haiden



Kísérő rendezvény:

Bike Expo (több, mint 80 kiállítóval) és Ö3 Disco

Biztonság:
tökéletes szervezés akár 1100 résztvevő esetén is!


Salzkammergut - üdülési célpont bringásoknak:
Összesen 1450 km hosszúságban, 70 különböző mountainbike ösvény, Dachstein kör (kék, piros és fekete nehézségű útvonalakon).


ÚJDONSÁG: Bike-Aréna Obertraunban!

A Hallstatti-tó körüli nagyszerű kerékpáros infrastruktúrán túl, az obertrauni Szövetségi Sport &
Rekreációs Központban csak nemrég nyílt meg egy újabb attrakció: a 4 hektáros hatalmas, nemzetközi sífutó szabványokkal rendelkező terület amatőrök és profik számára egyaránt alkalmas arra, hogy különböző terepadottságú és akadályokkal tarkított, változatos nehézségi fokozatú pumpapályát alakítsanak ki rajta. Ez egy tökéletes lehetőség a technikai tudás fejlesztésére és gyakorlására.


A Trophy nevező ablak már mindenki előtt nyitva áll!
A 2016. július 8-10 között, 19. alkalommal megrendezésre kerülő Salzkammergut Trophy-ra