Sajtótájékoztatón mutatták be a pécsi nemzetközi viadalt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/21
A Magyar Kupasorozat pécsi állomásaként naptárba kerülő viadalt a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség is jegyzi.
Hirdetés
Európa Kulturális Fővárosában, sajtótájékoztatón mutatták be a május 9-én megrendezendő olimpiai krossz (XCO) hegyikerékpár-versenyt, a CST International Kupát . A Magyar Kupasorozat pécsi állomásaként naptárba kerülő viadalt a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség is jegyzi, a világranglista-pontok gyűjtésére is lehetőséget adó versenyt UCI C2-es kategóriába sorolták.
  A pénzdíjas, „ CST International MTB XCO CUP C2 ” elnevezésű versenyre a Contact SE szervezésében a Baranya-megyei Mecsextrém Park ban kerül sor május 9-én. Az elit férfiak és nők futamában az első 15 illetve 10 célba érkező világranglista-pontot kap, ezért jelentős számú külföldi kerekes részvétele várható a rangos viadalon. Az amatőröknek lehetőségük nyílik részt venni egy komoly nemzetközi futamra kialakított pályán való versenyzésre, amely idén is sok meglepetést tartogat.
  - A verseny fő célja, hogy a sportolók nemzetközi ranglistapontokat szerezhessenek, hozzájárulva a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokra való kijutás lehetőségéhez. Ez Magyarországnak kiemelten fontos, hisz 2008-ban nagyon jó helyen végzett Parti András, és az őt követők is esélyesek erre. A Contact SE szervezésében az elmúlt 9 évben jó néhány XCO verseny lebonyolításra került, a pályák nehézségéről a versenyzők sokat tudnának mesélni. A pálya 5,6 km hosszú, talaja földes erdei út, helyenként agyagos; eső esetén is járható, de akkor igazán nehézzé válik. Száraz időben könnyű, apró mintázatú gumikat ajánlunk, esőben a sárgumi, szinte kötelező jellegű – foglalta össze Goda Péter főszervező.
  - A CST, mint a hazai kerékpárgumi-piac meghatározó szereplője, fontosnak tartja a környezettudatos életformát és az egészséges életmódot. A kerékpározás támogatása és népszerűsítése nagyszerű lehetőséget kínál e téren. Pécs, mint Európa Kulturális Fővárosa méltó helyszínnek ígérkezik a versenyhez – mondta Kulimák Péter , a CST termékeket Magyarországon forgalmazó BikeFun Hungary Kft. értékesítési vezetője. 
  - Mindig nagy öröm és lehetőség a magyar hegyikerékpáros sportnak, ha hazai pályán mérhetjük össze erőnket a nemzetközi vetélytársakkal. A jól ismert versenyrendező és a tavaszi Mecsek egyaránt biztosítékai a nagyszerű versenynek és az érdeklődésre méltán számot tartó rendezvénynek. Őszintén remélem, hogy értékes UCI világranglista-pontokat tudunk itthon tartani – tette hozzá Sipiczki Róbert a honi hegyikerékpáros szövetség elnöke.
  Nevezni a helyszínen, szombaton délután edzésidőben, majd vasárnap 8.00-tól 12.00-ig lehet; minden kategória nevezése a rajt előtt 1 órával lezárul. A hivatalos edzés szombaton 15 és 18 óra, vasárnap 8.00 és 9.45 között lesz lehetséges. A gyermekfutamok rajtjára tíz órától kerül sor, az elit, U23-as és U19-es versenyzők indítása délután kettőkor fog történni.   A rendezvény kiemelt, névadó támogatója a budapesti székhelyű BikeFun Hungary Kft. által forgalmazott CST gumimárka.
Hirdetés