Mester 8-as Alsó-Ausztriában!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/08/09
Kerékpározási lehetőségek mesteri keveréke...ellenálni? Képtelenség...
Hirdetés

8 kihagyhatatlan kerékpáros csomagajánlat Alsó-Ausztriában

82547-Lead.jpg

A világon bárhol másutt is nehéz lenne ilyen kis területen ennyire szélsőségesen változatos tájakra lelni!  

8 ajánlat és 8 indok, miért több, mint javasolt ide látogatnod:

1= útvonal tervezés? - ne tölts vele időt, már elkészítettük neked! 2= ismeretlen a hely, merre menjek? - eltévedés kizárva vezetett kerékpártúrák várnak! 3= szállás és étkezés? - ne keresgélj, mi tudjuk mi a jó és mutatjuk is! 4= nincs saját biciklim! - nem akadály, jól karbantartott bicók várnak a helyszínen! 5= nincs térképem! - érkezéskor kézhez kapod! 6= szeretem a változatos tájat! - elég, ha 6 régió útjai közül ajánlunk? 7= naponta hosszabb távokat is megtennék - gond egy szál se, több 100 km-nyi jelzett kerékpárút vár! 8= erdő, erdő, folyó, friss levegő...? - másunk sincs, csak te hiányzol! ;)

Alsó-Ausztria természeti adottságai és infrastruktúrája kivételes lehetőségeket nyújt a számunkra, hiszen közvetlenül a szomszédunkban fantasztikus kerékpáros ajánlatokkal találkozhatunk. Alsó-Ausztria 6 régiónak ad otthont, amelyek annak ellenére, hogy viszonylag kis területen koncentrálódnak, kivételes természeti diverzitással rendelkeznek:

 

82547-Wienerwald_kicsi.jpg (Fotó: www.wienerwald.info)

- Wienerwald:  azaz a Bécsi-erdő a Bécstől nyugatra fekvő terület sűrű erdőkkel borított dombjaiból és völgyeiből áll. Nagy része a Wienerwald bioszféra-rezervátumának védelme alatt áll.  Több száz, az erre sétálók és a túrázók, pihenni vágyók és hegyikerékpárosok tájékoztatására turistajelzésekkel ellátott ösvény szeli keresztül-kasul.  Nemcsak a városlakók imádott pihenőövezete, de önálló kulturális régióként is hosszú történelmi múltra tekint vissza.



82547-B-csi-Alpok-r-gi-.jpg (Fotó: www.also-ausztria.info)

- Bécsi Alpok:  hegyei Alsó-Ausztria déli részén magasodnak,  a Schneeberg, a Rax és a Semmering  Alsó-Ausztria lélegzetelállító kilátást és művészi inspirációt nyújtó alpesi hegycsúcs-triója. Nyáron a teljes régió kiválóan alkalmas a hegyikerékpározásra.  Hepehupás világ… a Bucklige Welt kifejezés nyersfordítása – így hívják a Schneebergtől, a Raxtól és a Semmeringtől keletre fekvő dombos, erdős régiót.

 



82547-Weinviertel-r-gi-.jpg (Fotó: www.also-ausztria.info)

- Weinviertel:  Alsó-Ausztria északkeleti része még a nevét is híres termékéről kapta: Weinviertel, azaz a “Bornegyed.”  A dimbes-dombos táj errefelé korántsem egyhangú, széles mezők, öreg tölgyerdők és rendszerető, takaros kis falvak szabdalják rendre. A szelíd lankákat számtalan szőlőskert borítja olyan rendezetten, mintha csak fésűvel szaladtak volna rajtuk végig. A remek borokat a helyszínen megkóstolva a látogató egészen biztosan beleszeret a borba, a vidékbe, esetleg mindkettőbe.

 

82547-Wachau-r-gi-.jpg (Fotó: www.donau.com)

- Duna-völgy:  2.888 kilométeres hosszúságával a Duna Európa második leghosszabb folyója. Teljes hosszúságának mindössze egytizede folyik át Alsó-Ausztrián és Bécsen, mégis kétségkívül ez a hatalmas folyam a legfestőibb szakasza. 2008-ban a National Geographic Utazási Magazinja  Wachaunak  ítélte oda „A világ legjobb történelmi úticélja” címet azért, mert ilyen szépen sikerült megőrizni a táj elbűvölő, történelmi jellegét.



82547-Waldviertel-r-gi-.jpg (Fotó: www.also-ausztria.info)

- Waldviertel:  Alsó-Ausztria eme félreeső vidékén mindenhol a természet veszi körül a látogatót. A Dunától északra a táj felkapaszkodik Waldviertel dimbes-dombos felföldjére. „Wald” németül erdőt jelent, így hamarosan terjedelmes tűlevelű erdőkbe érünk, amelyeket időről időre ősi folyóvölgyek, és hatalmas halastavakkal tarkított földterületek törnek meg. Ez a régió a kérlelhetetlen, mégis lebilincselő szépség ősi határterülete.  Fedezzük fel a Thaya Nemzeti Parkot  gyalog, vagy kerékpáron, mártózzunk meg a Kamp-tó vizében, vagy csak csodáljuk a Wackelsteinét, ezeket a hatalmas, kényes egyensúlyba merevedett, vagy éppen billegő sziklákat!



82547-Mostviertel-r-gi-2.jpg (Fotó: www.also-ausztria.info)

- Mostviertel:  a napsütötte Duna-partról az Alpokalja zord hegycsúcsaiig! Az Alsó-Ausztria délnyugati sarkában lévő Mostviertelnek két, jól megkülönböztethető arculata van:  lenn, délen a táj alpesivé válik a maga érintetlen, ősi természeti környezetével, keskeny völgyeivel és magasba nyújtózó hegycsúcsaival. Északon, a Dunával határolt területen a Mostviertel elbűvölő, szelíd lankáinak ívét megszámlálhatatlan körtefasor hangsúlyozza ki.  Ezt a csendes, nyugalmat árasztó vidéket legjobb kerékpárral bebarangolni, például a híres Duna-menti kerékpárúton. Alpesi kalandok Mostviertel déli, alpesi vidékének uralkodó hegycsúcsa az Ötscher  a maga majdnem 2000 méteres magasságával.

 

Kerékpáros ajánlatok a régióban:

Kerékpártúra a Weinviertelben  - kerékpárral a Kamp-Thaya-March út mentén

Liechstein-Kerékpárút  - Weinvierteli kerékpározás

Bringás napok a must útján  - Mostvierteli kerekezés

Piestingtal-kerékpárút  - Wieneralpeni bringázás a Piesting folyó mentén

Thayatal-Kerékpárút  - Waldvierteli kerékpártúrák

Traisental-kerékpárút  - kerékpározás a Mostviertel régióban

Triesting-Gölsental-Kerékpárút  - Wienerwaldi folyómenti kerekezés

Bringás vakáció a Wachauban - bringázás a Duna-völgyben

 

Töltsd le Alsó-Ausztria túratérképét! KATTINTS A KÉPRE :

82547-T-rat-rk-p.jpg

Töltsd le vagy rendeld meg Alsó-Ausztria kerékpáros térképét! KATTINTS A KÉPRE:



 

 

További információ és felvilágosítás:

82547-logo-NOEL_hinein_a_h_kicsi.jpg www.also-ausztria.info informacio@noe.co.at
Hirdetés