Mátra Maraton visszaszámlálás

Vuelta.hu
2014/08/14
A maratonra az online előnevezés augusztus 17-én zárul.
Hirdetés

Augusztus 31-én, vasárnap Gyöngyös-Sástóról három távon indulnak a Mátra Maraton futamai, ahol minden korosztályban mountain bike maraton magyar bajnokot is avatnak. Szombaton délután az Adrenalin Parkban a legkisebbeket várják a hagyományos gyerekfutamokra. A maratonra az online előnevezés augusztus 17-én zárul.

 

Még van néhány napja azoknak, akik szeretnének előnevezni a Mátra Maratonra: a kedvezményes nevezési időszak ezen a héten vasárnap zárul. A TOP Maraton sorozat befejező állomásán – amely egyben a maraton szakág országos bajnoksága is – idén is három távon lehet indulni. A versenyzők egy 32 km-es rövid, egy 60 km-es közép és egy 92 km-es hosszú távon küzdhetik le a Mátra emelkedőit. A két hosszabb távot választók meghódítják Magyarország legmagasabb pontját, Kékes-tetőt is, ráadásul nem is akárhogy jutnak fel oda: a meredek sípályán vezet a verseny nyomvonala – és a csúcs előtt ott várja őket a hegy rettenthetetlen dobosa, nagyszerű hangulatot teremtve a bringásoknak, szurkolóknak.

 

Matramaraton003.jpg
Matramaraton003.jpg

 

A különböző távok nyomvonala 95%-ban megegyezik a tavalyi útvonalakkal, egy szakaszon a korábbi aszfaltos szakaszt terepre terelték a szervezők. Bár hozzá kell tenni, hogy a júliusi extrém csapadékos időjárás miatt még akár komolyabb módosítások is lehetnek. A szervező Vuelta Sportiroda és az Egererdő Zrt. munkatársai most mérik fel a károkat, és döntik el, hogy mely szakaszt kell esetleg kivenni az útvonalból. A felmérés, és útkarbantartás után a végleges és jóváhagyott útvonal várhatóan a verseny hetében kerül ki a Mátra Maraton honlapjára. Akik gyakran járják az erdőket, azok számára nem meglepetés, hogy egy komolyabb esőzés tejesen átrajzolhatja a térképeket – néhány évvel ezelőtt például a Mátrában épülő kisvasút pályáját mosta el a tavaszi olvadás.

 

Online nevezésre augusztus 17-éig van lehetőség a www.matramaraton.hu honlapról is elérhető a www.odinsport.eu oldalon. Személyesen is lehet nevezni a Vuelta Sportirodában, a 1106 Budapest, Fehér út 10. szám alatt – 7000 Ft/fő áron, 12 éves kor alatt 5000 Ft/ fő áron. Az előnevezők névre szóló rajtszámot is kapnak az egyedi ajándék póló mellé. A verseny előtt két héttel már csak a megemelt helyszíni nevezési díjjal fogadják el a szervezők a jelentkezéseket. Helyszíni nevezésre augusztus 30-án, szombaton déltől este 8 óráig lesz lehetőség. Vasárnap reggel már nem lehet új nevezéseket leadni, ekkor már csak a rajtcsomagok átvétele zajlik az előnevezettek részére.

 

Matramaraton005.jpg
Matramaraton005.jpg

 

Gyere szurkolni!
Nemcsak a több mint 1500 indulónak kínál szórakozást a nyár utolsó hétvégéjén megrendezett esemény. A szurkolók, családtagok, érdeklődők a környék gyönyörű turistaútjait járhatják be, a gyerekek pedig próbára tehetik magukat a hagyományos gyerekversenyen, amelyre idén augusztus 30-án, szombaton kerül sor. A 4 és 14 év közöttiek 6 korcsoportban, a korosztályuknak megfelelő pályán versenyezhetnek egymással. Évről évre egyre többen veszik igénybe a szervezők által kínált ingyenes „szurkolói busz” szolgáltatást. A 10 órás rajt előtt egy 50 személyes buszt indítanak Kékes-tetőre, ahol lehet bíztatni a sporttársakat, hozzátartozókat.

Akik pedig a verseny célterületén keresnek kikapcsolódást, azokat egész hétvégén várja a sástói Oxygen Adrenalin Park. A csodálatos panoráma mellett számtalan aktív kikapcsolódási lehetőséget próbálhat ki a kalandvágyó látogató a nyári bobpályától a mászófalon és különböző kalandpályákon keresztül a quadpályáig. A nyár utolsó kerékpáros versenyéről részletes információk a www.matramaraton.hu oldalon olvashatók.

Hirdetés