Már másfél ezren neveztek a szilvásváradi hegyikerékpár-versenyre Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/05/29
"Úgy látszik, a montisoknál nincsen válság, többen vagyunk, mint tavaly! Végigjártam a pályát, száraz, poros egyenlőre, az elmúlt hetekben nagyon kevés csapadék esett..."
Hirdetés

Hétvégén Szilvásváradon rendezik az ország leghosszabb maratonját, a T-Mobile TOP Maraton sorozat első állomását, a Caprine Maraton Szilvásvárad ot.

 

Már másfél ezren neveztek a Szilvásváradi Lovas Stadionban május 31-én rajtoló T-Mobile TOP Maraton első állomás – Caprine Maraton Szilvásvárad hegyikerékpár-versenyre . A bringásokra 39-, 70- és 117 km hegyi terep vár a Bükki Nemzeti Parkban kijelölt útvonalakon. A 8. alkalommal kiírt szilvásváradi viadal a szövetség versenynaptára szerint a Magyar Kupasorozat 2. állomása is egyben. Hogy ki lesz a Bükk pünkösdi királya , az május 31-én kiderül.

 



 

- Úgy látszik, a montisoknál nincsen válság, többen vagyunk, mint tavaly! Néhány nappal a verseny előtt, az online nevezések alapján már több, mint másfél ezer bicajost regisztráltunk. A nevezők között szlovák, svájci és román bringások is vannak. És, ha azt nézzük, mi rendezzük Magyarországon a leghosszabb távú maratont, megemelem a kalapom a bringások előtt, hogy pünkösdkor minket választanak! Végigjártam a pályát, száraz, poros egyenlőre, az elmúlt hetekben nagyon kevés csapadék esett - mondta Tarnai Csaba főszervező.

 



 

A férfiak 117 km-es hosszútávjának szintkülönbsége 3250 m, a szintidő 8 óra, a  70 km-es középtáv 1760 m, ezt 6 órán belül kell teljesíteni, míg a 39 km-es rövidtáv szintkülönbsége 750 m, 4 órás szintidővel; a pálya megyegyezik a tavalyival. A rajtoltatás mindenkinek egyszerre, vasárnap reggel 10 órakor történik, élő zene és spinracing-es hölgyek kíséretében. A kiegészítő programok között szerepel szombati tészta-party, filmvetítés és koncertek, nyereményjátékok, BringaSuli és a tavaly indított T-Mobile Természetjáró Túra . - Ezen a túrán bárki elindulhat, a táv 13 kilométer lesz, az útvonal a Szalajkavölgy felé a régi kisvasút vonalát követi, fel a kalapati parkolóig, majd vissza; mindenki kap egy sorszámozott mini térképet ajándékba. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának vezető munkatársa, Baczúr János lesz a túravezető. Az indulók regisztráljanak a T-Mobile hostesseinél, és aki mind a négy állomáson részt vesz a túrán, azok között egy trekking kerékpár kerül kisorsolásra. Újdonság lesz a verseny alkalmával, hogy a hosszútáv utolsó frissítőállomásain akár piknikezni, szalonnát sütni is lehet, a feltételeket mi biztosítjuk. Másik extránk lesz az élő közvetítés a stadionban kivetítőn, illetve honlapunkon, a -n. Még egy aprósággal kedveskedünk: a stadion mellett kulturált, ingyenesen igénybe vehető „Caprine Camping” sátorozási lehetőséget biztosítunk a bringásoknak és kísérőiknek - tette hozzá a főszervező.

 



 

A versenyen élversenyzők és amatőrök egyaránt elindulhatnak. A részvételi szándékot már korábban jelezte a két tavalyi összetett győztes, Buruczki Szilárd és Simon Emese, a tavalyi női győztes, Módos Gabriella, a tavalyi összetett második Blazsó Márton, illetve az idén Magyarországon első ízben rajthoz álló, Németországban légióskodó olimpikonunk, Parti András.
Hirdetés