Láthatóság közvilágításmentes övezetben

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/10/20
A legjobb és a legjobb ár/érték arányú lámpák lakott területen kívüli kerékpározáshoz.
Hirdetés

A lakott területen kívüli kerékpározás láthatóság tekintetében minimálisan abban különbözik a városihoz képest, hogy korlátozott látási viszonyok között (alkonyattól pirkadatik, ködben, stb.) láthatósági mellényt is kötelező viselni - legalábbis a KRESZ szerint.

De! Nem árt figyelembe venned azt, hogy az autók nagyobb sebességgel haladnak és ezért valóban nagyon fontos, hogy minél messzebbről észlelni lehessen a bringást, ugyanakkor kivilágítatlan környezetben az sem hátrány, ha Te is látod merre mész. Megkértük a hazai forgalmazókat, hogy mutassák be az általuk forgalmazott márkák közül melyek az abszolút legjobb, illetve melyek a legjobb ár/érték arányú kerékpáros lámpák. Az általuk összeállt lista tehát így néz ki:

 

A legjobb
kerékpáros lámpák lakott területen kívüli kerékpározáshoz
a hazai forgalmazók szerint.

Author Doppio
Author Doppio

Author Doppio első lámpa
120 lumenes, két LED-es első lámpa tompított, reflektor és villogó funkcióval. Speciális lencséjének köszönhetően (kollimátor technológia) hatékonyabban világítja meg a szükséges területet. USBről tölthető beépített akkumulátora akár 9 óra működést tesz lehetővé.
12 800 Ft

Bontrager Ion 700
Bontrager Ion 700

Bontrager Ion 700
Max fényerőn könnyen összetéveszthető szemből egy félszemű kamionnal, 700 Lumen fényereje miatt. Egy USB-s feltöltéssel ezt a max fényerőt 1,75 órán keresztül képes prdukálni, a leggazdaságosabb villogó üzemmódban akár 45 (!) órát is. 143 gramm tömege és vízállósága csábító paraméter.
28 990 Ft

Sigma Powerled EVO
Sigma Powerled EVO

Sigma Powerled Evo
Minden éjszakai bringás álma, amely elődjénél 400%-kal nagyobb, akár 900 lumen fényerőt biztosít! A speciális optika segítségével a belátható távolság 100 méter. A széles látószögnek köszönhetően nemcsak középen, hanem az oldalsó részeken is egyenletes megvilágítást nyújt. Sportos, jól kihasználható, mutatós kivitelű lámpaszett, mely kormányon (o 22-32 mm) és sisakon egyaránt használható, akár téli kesztyűben is könnyen kapcsolható. Az új IION XL akkuval 11 órás működési idő is elérhető. 
29 990 Ft (akku nélkül)

XLC Elara CL-R13
XLC Elara CL-R13

XLC Elara CL-R13
Ennél egyszerűbb nem is lehetne. 10 grammos apróság, bárhova csíptethető, két gombelemmel üzemelő hátsó kerékpáros lámpa.
4 690 Ft

 

 

A legjobb ár/érték arányú
kerékpáros lámpák lakott területen kívüli kerékpározáshoz
a hazai forgalmazók szerint.

Author A-Stake
Author A-Stake

Author A-Stake hátsó lámpa
Dizájnban erős, hiszen fekete nyeregcsövön - a dizájnt nem csorbítandó - észrevétlenül elrejtőzik, viszont bekapcsolva  rendkívül erős láthatóságot biztosít. Univerzális szilikonhurokkal rögzíthető, nem lóg ki, nem fogod véletlenül letörni. 
4 880 Ft

Bontrager Flare 10
Bontrager Flare 10

Bontrager Flare 10
A 10 LED fénye több, mint 600 méterről észrevehető, 360 fokos láthatóságot biztosít és egy pár elemmel (AAA) 75 órán túli üzemidőt képes produkálni. Nyeregcsőre, vázra, ruhára és táskára is rögzíthető.
4 300 Ft

Bővebben...

Sigma Buster 200
Sigma Buster 200

Sigma Buster 200
A 200 lumen 50 méteres látótávolságot biztosít szórt fénnyel, egy feltöltés USB-n keresztül 3 óra alatt lezajlik és 2-8 órán keresztül működik vele a lámpa. Oldalról is láthatóságot biztosít, az akkumerülést jelzi, prémium alu testén szilikon borítás van, aminek köszönhetően fogása kifejezetten kényelmes, ezen kívül vízálló, rögzítése teljesen szerzámmentes és az egész kütyü 104gramm. Az EuroBike-on mi is találkoztunk vele...
13 990 Ft

XLC CL-S14
XLC CL-S14

XLC CL-S14
10 LUX erősségű első lámpa és hozzá egy oldalirányban is jól látható hátsó lámpa akár országúti kerékpárra is, kifejezetten kellemes áron.
6 290 Ft

Hirdetés